algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Microcrèdits contra la crisi

Cort impulsa el programa Xarxa Palma per a la prevenció de les situacions de risc social derivades de la conjuntura econòmica. Els Serveis Socials han detectat un increment de la demanda d'ajuda

L’Ajuntament de Palma proposarà a les entitats financeres el llançament de microcrèdits a baix interès per a aquelles famílies que es trobin en una situació temporal de dificultat econòmica. La mesura fou anunciada ahir pel segon tinent de batle i regidor de Benestar Social, Participació i Cultura de Cort, Eberhard Grosske. Ara queda per veure si bancs i caixes s’avindran a donar suport a la mesura, després que els darrers mesos han restringit de manera notable la concessió de crèdits i d’hipoteques. La proposta, que encara no ha estat presentada formalment a les entitats financeres, s’emmarca en el paquet d’actuacions previstes en el programa Xarxa Palma, destinat a prevenir situacions de risc social motivades per l’actual context de crisi econòmica.

El projecte fou presentat ahir en roda de premsa pel mateix Grosske, acompanyat del coordinador general de l’Àrea de Benestar Social, Joan Miró, i la directora general de Benestar Social, Marian Feliu. Xarxa Palma, segons explicà Feliu, és un programa elaborat a partir de la constatació que en els darrers mesos s’ha disparat el nombre de persones que han acudit per primera vegada als Serveis Socials de la ciutat. Feliu detallà que l’increment en la demanda de serveis s’ha produït especialment en els centres municipals corresponents als sectors de Llevant nord (Son Gotleu, Pere Garau, Hostalets...), Est (Rafal Nou, Rafal Vell, Vivero...), Estacions (Bons Aires, Son Oliva...) i Nord (Camp Redó, Amanecer...).

Atur i hipoteques

Es tracta de famílies que s’han vist afectades per l’increment de l’atur experimentat els darrers mesos i que s’han trobat amb despeses a les quals no poden fer front, majoritàriament relacionades amb la problemàtica de l’habitatge, segons afirmà Feliu. Entre els nous demandants de Serveis Socials de Cort, s’hi troben també treballadors de l’economia submergida, que a causa de la crisi han quedat sense feina, però també sense prestacions socials.

L’objectiu de Xarxa Palma, explicà Grosske, passa per facilitar a les famílies i persones afectades els recursos necessaris "perquè continuïn la seva vida amb normalitat" i prevenir així que puguin arribar a trobar-se en una situació de risc social.

El programa inclou, amés, l’increment dels ajuts i prestacions directes a les famílies, però també un increment de les subvencions a entitats socials que tinguin com a objectiu la prevenció de situacions de risc social per raons econòmiques. Així mateix, Benestar Social preveu també la creació d’un servei d’assessorament econòmic i financer i de consum per a les famílies que formin part del programa.

Un altre dels aspectes destacats de Xarxa Palma és la creació d’una mesa per a la prevenció del risc social, amb la participació de totes les institucions (la Regidoria de Benestar Social, la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials), com també d’entitats i ONG, amb l’objectiu de coordinar les diferents actuacions i optimitzar tots els recursos destinats a la prevenció del risc social.

Dificultats pressupostàries

Totes les actuacions previstes en el programa necessiten d’un increment de les partides destinades al departament de Benestar Social en el pressupost municipal de 2009, que ahir Grosske no arribà a quantificar. Per la seva extensió, però, faran necessari ampliar els recursos humans i materials de la xarxa de serveis socials que depèn del Consistori palmesà. Tanmateix, tal com reconegué el mateix Eberhard Grosske, existeixen dificultats, ja que les previsions són d’una reducció significativa dels ingressos de l’Ajuntament de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tomeu, fa mes de 15 anys
Grosske, has quedat ben retratat.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente