algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
10°

Es manté la vaga de l'ensenyament concertat per al 5 i 11 de juny després del fracàs de les negociacions

Els sindicats han rebutjat la darrera proposta de la Conselleria

Els sindicats no han arribat a un acord sobre l'equiparació retributiva dels docents de l'ensenyament concertat després de l'encontre mantingut avui amb responsables de la Conselleria d'Educació, per la qual cosa mantenen les dues jornades de vaga previstes per als pròxims dies 5 i 11 de juny.

Així mateix, han anunciat la convocatòria d'una manifestació per al dia 9 de juny, que partirà, a les 18.30 hores, des de la Plaça Espanya fins a les portes de la Conselleria de Educación i Cultura.

Segons va explicar en roda de premsa el director general de Planificació i Centres de la Conselleria de Educación, Miquel Martorell, les principals discrepàncies radiquen en que l'Administració ha proposat començar a pagar 15 euros per a l'equiparació dels docents a partir de gener de 2009, mentre els les organitzacions sindicals reclamen 20 euros, a més del pagament d'un complement d'antiguitat.

Des de la Conselleria d'Educació es va proposar que aquest es començàs a abonar -a un 25 per cent i per als treballadors d'entre 18 i 30 anys d'antiguitat- des de 2011, tanmateix, els sindicats van mantenir la seva proposta que l'abonament d'aquest concepte s'iniciï abans, el 2010, i «es retalli en una legislatura», va apuntar Paulí Aguiló, portaveu dels sindicats.

Aguiló va declarar que les ofertes de la Conselleria són «únicament unes propostes imaginatives», per la qual cosa «continuam sense tenir arguments suficients per desconvocar les vagues dels dies 5 i 11 de juny», va afirmar. Tanmateix, va expressar que la pròxima setmana es reuniran amb els delegats de les diverses organitzacions sindicals per obtenir «conclusions».

Sobre un possible nou encontre entre la Conselleria i els sindicats, Aguiló va expressar que «si l'Administració té interès supòs que ens convocarà», però Martorell va mantenir que ha arribat el moment que el professorat reflexioni ja que l'Administració «no té interès en modificar la proposta».

OPORTUNITAT HISTORICA
El director general de Planificació i Centres va destacar que la negociació representa una «oportunitat històrica» per millorar les condicions salarials del professorat i, en aquest sentit, va recordar que el complement d'antiguitat, que suposa una pujada de 63 euros anuals,» únicament el té el professorat de Catalunya i Cantàbria.

Per la seva part, Martorell va posar èmfasi que l'Administració ha realitzat canvis en la seva proposta per assolir un acord, mentre que les organitzacions sindicals han estat «insensibles» i no han «modificat la seva actitud durant tot el temps».

Finalment, els representants sindicals també van assenyalar que tenien «altres temes en agenda per negociar», al marge dels dos esmentats, si bé, van optar per deixar-los al marge, per no entorpir les negociacions i poder arribar a un acord.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.