algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Prova capil·lar i psicològica a De Santos per provar l'addicció a la cocaïna

Els advocats de l'exregidor volen presentar l'adicció com a atenuant en el judici pel cas de malversació de fons en clubs de cites homosexuals

L'exregidor d'Urbanisme en l'Ajuntament de Palma, Javier Rodrigo de Santos, s'ha sotmès avui a una prova pericial de cabell per determinar la seva addicció a la cocaïna, així com a una anàlisi psicològica de la qual encara no hi ha resultats definitius (en tractar-se d'una primera exploració de les tres que se li practicaran).

Així ho ha explicat el psicòleg que ha atès aquest matí a l'exedil, Javier Torres, qui ha apuntat que encara no hi ha data exacta per a les pròximes entrevistes psicològiques encara que sí tindran lloc previsiblement entre finals de maig i principis de juny. L'especialista, no obstant això,ha eludit informar sobre l'anàlisi duta a terme per espai d'hora i mitjana, i ha dit que que «s'informarà quan s'hagin realitzat totes les proves, si es considera oportú.»

També ha declinat fer declaracions el propi De Santos, qui ha sortit de la Clínica Forense dels jutjats de Via Alemanya acompanyat pel seu advocat, Bartomeu Vidal, i la seva dona, capbaix i sense pronunciar cap paraula entorn de l'anàlisi capil·lar i psicològica realitzada. Tampoc no havia parlat a la seva arribada als jutjats, a les 11.15 hores.

En concret, el metge forense que ha assistit a l'exdirigent del PP acusat de malversació de fons públics en clubs de cites homosexuals, li va extreure diversos cabells per a una posterior anàlisi, que determinarà si De Santos era addicte a la cocaïna i amb quina freqüència la ingeria, aspecte que el seu advocat podria presentar com a atenuant per justificar els fets pels quals se l'acusa.

En concret, el cabell reté restes d'estupefaents de l'organisme que es mantenen en el cabell malgrat el pas dels mesos. Així, Vidal va sol·licitar la prova, que posteriorment va ser acceptada per la titular del jutjat d'instrucció número 5 de Palma, Ana San José, així com pels fiscals anticorrupció, pel que l'exregidor ha hagut de traslladar-se des de Madrid fins a la capital balear per sotmetre's a l'exploració.

Un altre dels atenuants que podrien ser utilitzats en el procés judicial és la devolució de fons sostrets o malversats en el cas de l'exregidor, segons el reflectit a l'article 21.5 del Codi Penal. I és que De Santos va tornar a mitjan març els més de 50.804 euros que va sostreure de les arques municipals i que va gastar en diverses sortides a locals d'alterni, com ell mateix va reconèixer, uns fets que va dur a terme a causa d'un problema de salut, segons va al·legar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.