nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

L'OCB crida els ciutadans a 'no amollar'

Mateu i Martí demanen que es participi en la Diada de dissabte amb un paper actiu

«Baldament els qui governen les institucions de les Illes Balears, en principi, són sensibles al procés de normalització lingüística, els ciutadans també han d'adoptar un paper actiu perquè això sigui possible. No podem amollar», afirmà ahir Tomeu Martí, portaveu de l'Obra Cultural Balear, durant la presentació dels actes del programa de la Diada per la Llengua que tindrà lloc dissabte que ve.

D'aquesta manera Martí i el president de l'entitat, Jaume Mateu, instaren la ciutadania a participar activament en la jornada reivindicativa. «És evident que els motius de la Diada de l'any passat no són iguals que els d'enguany. Ara les institucions no han engegat polítiques contràries a la normalització de la llengua. Per això és que dissabte la Diada tendrà un contingut més festiu, sense renunciar a la càrrega ideològica», explicà Martí.

Quant als actes, s'ha de comentar que es concentraran en tres espais principals. A la plaça d'Espanya de Palma hi haurà la plantada dels gegants que representen Jaume I i Violant d'Hongria; la plaça de Cort acollirà la Trobada d'escoles mallorquines i la concentració, i la casa de cultura de Can Alcover estarà oberta tot el dia perquè el públic pugui conèixer la vida i l'obra del poeta.

Com a novetat, les pancartes que els participants de la Diada aixecaran han estat dissenyades per il·lustradors de còmics d'anomenada de les Illes.

Aquest és el cas de Guillem March (Palma, 1979), que demana que la llengua avanci en el cinema; Àlex Fito (Mèxic DF, 1972), que ho demana en l'àmbit de l'esport, Tomeu Morey (Palma 1978), que ho reivindica a la xarxa; i Pau Rodríguez (Palma, 1972), que ho fa en l'àmbit del mercat.

A més, l'entitat traurà una pancarta amb el lema genèric de la convocatòria «La nostra llengua al carrer», feta per Jaume Vich, dissenyador de l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.