nubes dispersas
  • Màx: 18.95°
  • Mín: 13.93°
18°

Dirigents del PSOE creuen que Calvo hauria de ser més flexible amb Nadal

El líder d'UM, en canvi, rep ara suports interns de gent que no era de la seva corda

Diversos dirigents del PSIB-PSOE consideren que la batlessa de Palma, la socialista Aina Calvo, hauria de ser més flexible per facilitar així l'entrada del president d'UM, Miquel Nadal, a l'equip de govern de Cort com a primer tinent de batle.Calvo fou, en la reunió de dimecres al Consolat entre les direccions de PSIB i UM, qui mantingué amb més fermesa la seva posició, que passa perquè Nadal només entri al seu equip si assumeix àrees de gestió concretes.

 En la maratoniana reunió es feren propostes concretes per permetre l'entrada de Nadal a l'equip municipal, algunes de les quals sortiren del president Francesc Antich, però unes no foren acceptades per Calvo i altres foren rebutjades per Nadal.

 Tot i que dimecres Calvo fou la més contundent, els socialistes no mostraren fissures ni es contradiren i Antich deixà que fos la batlesa qui defensàs la posició dels socialistes en allò que feia referència a Palma. Tot i això, altres dirigents i càrrecs socialistes consideren que s'hauria de facilitar l'entrada de Nadal a l'equip municipal perquè es generaria menys inestabilitat. També creuen que la «crisi» no mereix la repercussió generada i temen que l'enquistament de la situació pugui perjudicar no només l'Ajuntament de Palma sinó altres institucions amb Pacte en una mena d'efecte en cadena.

 Tot i això, ahir la batlessa reiterà l'aposta «ferma i clara» perquè l'entrada de Miquel Nadal com a tinent de batle a l'equip de govern vagi acompanyada d'una àrea de gestió. Calvo advertí que la qüestió s'hauria d'aclarir «com més prest millor», tot i recordar que la reclamació d'UM «no està contemplada al pacte de govern municipal» i, per tant, s'ha de definir de quina manera encaixa a l'Ajuntament de Palma.

 A l'altre costat, Miquel Nadal es reforça com a president d'UM i sectors de l'executiva que encara li tenien recels ara li donen suport, almenys en la 'crisi' de Palma, i se solidaritzen amb ell. UM farà previsiblement unareunió dilluns en què tornarà a tractar la qüestió de Palma. Això fa pensar que abans hauria d'estar resolta. Si no fos així, fins i tot es podria optar per desistir en la proposta inicial o perquè la primera tinent de batle, Cristina Cerdó, deixàs de ser-ho.

 Ahir no es produïren nous contactes entre UM i PSIB ni es posaren noves propostes sobre la taula, després que dimecres UM rebutjàs la possibilitat que Nadal entràs a l'equip de Calvo com a tinent de batle de Canvi Climàtic, Promoció Econòmica i Esports.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.