cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Pen Club i Capaltard dedicaran un cicle a les traduccions poètiques

«Poesia sense fronteres» vol ser una mostra d'arrelament i obertura

326
Vidal rebrà un homenatge amb la lectura de la seva versió catalana de Celan.

Combatre la imatge que la catalana és una cultura tancada és un dels objectius que s'han plantejat Àngel Terron, en representació del Pen Club, i Vicenç Calonge, pel Centre Cultural Capaltard, en el moment d'organitzar el cicle Poesia sense fronteres, que es desenvoluparà en el cafè bar Es Pinzell entre l'octubre i el desembre d'enguany. Terron i Calonge pretenen reforçar amb aquesta iniciativa que la nostra literatura està arrelada a la terra, però oberta a les millors obres del món.

Obrirà el cicle, el 8 d'octubre, el professor Joan Alegret amb Poesia barroca portuguesa dels segles XVI i XVII i el continuaran Albert Herranz amb Poesia contemporània sueca; Àngel Terron amb Poetes britànics a Mallorca; Jaume Caldentey amb Poesia contemporània francesa; Joan Manresa amb Poesia àrab i persa, i Karen Müller, amb Paul Celan. Precisament aquest darrer punt servirà per retre homenatge al recentment desaparegut Jaume Vidal, responsable de la versió catalana d'aquest autor.

Cada acte consistirà en la lectura tant en català com en l'idioma original, si això és possible, de les obres seleccionades i en un breu i introductori estat de la qüestió de les traduccions al català del determinat poeta o poetes. El pintor Pep Coll, que ha elaborat l'obra que il·lustra el cartell anunciador, ha cedit quadres inspirats en obres literàries que acompanyaran el cicle al llarg del seu desenvolupament al cafè Es Pinzell.

Terron i Calonge explicaren que en aquesta primera edició han preferit que el protagonisme recaigués en gent de Mallorca, però que no descarten la participació de gent de fora en properes celebracions, que sempre serien el darrer trimestre de l'any.

Aquesta és la primera vegada que el Pen Club i el Centre Cultural Capaltard col·laboren en una inciativa i han rebut el suport de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.