Els veïnats rebutgen la transformació del mercat municipal de Pere Garau en un mercat gastronòmic

TW
1

L'entitat Flipau amb Pere Garau i l'Associació de Veïns diuen no a la transformació del mercat municipal de Pere Garau en un mercat gastronòmic. «Estam observant com l'última dècada als mercats municipals de Santa Catalina i de l'Olivar l'activitat gastronòmica s'ha expandit de manera que ha absorbit una part important de l'espai destinat a la venda de productes frescos», critiquen.

És per això, que han expressat la preocupació del barri palmesà per la supervivència del model tradicional del mercat municipal.

El mercat municipal de Pere Garau, «l'únic vertaderament tradicional de Palma»

El mercat va ser inaugurat el 1943 amb un projecte de l'arquitecte Guillem Forteza i al llarg dels anys ha rebut diverses ampliacions i modificacions. «El mercat de Pere Garau té una història i una identitat única que el fa especial i atractiu per als usuaris i visitants», han assenyalat.

Un segell d'identitat del mercat de Pere Garau és la diversitat d'oferta interior i exterior amb venda de fruita i verdura, plantes, flors, animals vius, roba, complements d'ocasió i calçat amb preus ajustats.

«El mercat de Pere Garau té una funció més local i quotidiana, ja que el seu públic principal està orientat als residents de la zona i de Palma per extensió», apunten.

Per això, consideren que és important que el mercat de Pere Garau mantengui la seva funció principal i la seva identitat com a lloc dedicat a la venda de productes frescos de proximitat: «Això és el que li dona la seva raó de ser i autèntica identitat».