cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Demanen a la Fiscalia, l'IMAS i TVE que investiguin la difusió d'unes imatges amb infants tutelats

El grup de MÉS per Mallorca al Consell ha registrat aquest dilluns tot un seguit de preguntes i sol·licitud de documentació per a esclarir l'aparició d'una vintena de menors tutelats durant la transmissió televisiva d'un partit de futbol celebrat dissabte a l'Estadi de Son Moix. En el mateix sentit, la formació ha presentat un escrit davant la Fiscalia de Menors. En concret, la formació vol esclarir l'exhibició feta dels menors durant el partit de futbol disputat entre les seleccions absolutes masculines d'Espanya i Irlanda del Nord. Durant l'emissió de l'encontre per part de RTVE no només es varen difondre les imatges d'un grup de menors sinó que a més es feia al·lusió a la seva situació de tutela.

Així, en els minuts previs de l'inici del partit un dels locutors assegura que els nins que acompanyarien els jugadors dels dos equips en la sortida al terreny de joc eren menors tutelats: «Presten atención a los niños que ven en sus pantallas. Se trata de niños que se encuentran en centros de acogida procedentes de familias desectructuradas».

Després de la difusió de les imatges i la narració, la consellera insular Rosa Cursach ha registrat les preguntes per a saber si el grup de menors estan tutelats pel Consell (a través de l'IMAS) o, per contra, es tracta de menors tutelats per altres administracions i desplaçats a Mallorca amb motiu del partit. Així, entre les preguntes formulades, MÉS exigeix saber qui va autoritzar la participació dels menors i d'acord amb quins criteris se'ls va exposar d'aquesta manera.

Per la seva banda el portaveu de MÉS a la institució, Jaume Alzamora, ha lamentat l'exhibició pública dels infants i ha criticat que ni l'ens públic ni tampoc la RFEF hagin impedit els fets. De fet, Alzamora ha recordat que la RFEF disposa d'un protocol de protecció de la infància i l'adolescència, aprovat el mes de març de 2023, i que TVE també disposa d'un codi deontològic que s'hauria incomplert. Per això, Alzamora ha avançat que a través del diputat Vicenç Vidal, MÉS també demanarà explicacions davant la comissió de control de RTVE al Congrés espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa devers d'un mes
Menudos huevazos tenéis después de lo de las menores tuteladas prostituidas durante vuestra legislatura.
Huevazos como sandías.
Valoració:-11menosmas
Per Ullastre, fa devers d'un mes
Dimissió immediata del govern del Consell Insular
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente