cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

[MANIFEST] Banc de Temps de Sencelles: «Hem de lluitar per les nostres llars, per les nostres famílies i per la nostra dignitat»

Imatge del principi de la manifestació massiva d'aquest dissabte. | Foto: BDTSencelles/X

La protesta contra la massificació turística i per un habitatge digne ha estat tot un èxit. Milers de persones, més de 10.000 segons la Policia espanyola, s'han manifestat amb el lema 'Mallorca no es ven' per exigir mesures efectives contra la crisi social provocada pel monocultiu turístic.

La protesta ha acabat amb la lectura d'un manifest reivindicatiu del Banc de Temps de Sencelles, organitzadors de la manifestació, en el qual exigeixen diverses mesures per aturar la massificació turística. «Aquesta terra ha de ser un lloc on els nostres fills i filles puguin créixer amb seguretat i dignitat, amb un turisme controlat que no condicioni tota la nostra vida», han assenyalat.

Per això exigeixen les següents mesures:

1. Declarar l'emergència de l'habitatge a les Illes Balears perquè es prenguin mesures d'urgència a favor del dret a tenir una casa.

2. Reconèixer que les illes són una zona tibada per a regular el preu del lloguer.

3. Realitzar una moratòria de lloguer turístic.

4. Donar garanties a inquilins i arrendataris, i ajudes per a la rehabilitació d'habitatges.

5. Aconseguir el reallotjament de les persones desnonades en a causa de la impossibilitat de pagar el lloguer, com ja preveu la llei.

6. Limitar la compra d'habitatges de persones que no tinguin un mínim de residència de cinc anys.

7. Limitar la compra d'habitatges a les grans fortunes.

«Aquestes demandes són essencials per a assegurar que les Illes Balears continuïn sent un lloc viu, divers i acollidor. Hem de lluitar per les nostres llars, per les nostres famílies i per la nostra dignitat», han assegurat en el manifest.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya insular, fa 2 mesos
I per la nostra llengua i identitat!
Valoració:4menosmas
Per Guillem, fa 2 mesos
Molt bé totes aquestes mesures proposades, però si volem assegurar el dret a l'habitatge no ho podem fiar-ho tot al ànim de lucre dels promotors urbanístics, cal reclamar un augment important del nombre d'habitatges senzills i de titularitat pública. Actualment els constructors, especuladors i fons voltors, inverteixen en grans habitatges de luxe, no assequibles per a la població treballadora i que a més del gran impacte ambiental, destrueixen indrets emblemàtics, terres fèrtils i molt de territori.
Valoració:3menosmas
Per Francina jaume Guardiola, fa 2 mesos
Enhorabona, als organitzadors, per la manifestació d'ahir, esper que no sigui la darrera.

Ara bé, no creis que tot aquest moviment s'havia d'haver duit a terme molt abans, obligant a la nostra esquerra a reaccionar.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente