nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
18°

Les flames per la llengua recorren Mallorca en el quart dia del Correllengua Interilles

El Correllengua ha tingut una càlida arribada a Alaró. | Foto: dBalears

El Correllengua Interilles 2024 ha començat aquest primer de maig amb èxit. Tots els relleus s'han cobert amb més d'una persona i els més propers a les poblacions, amb desenes de corredors.

El sus s'ha fet, per una banda, amb la Flama 1 al Far de La Mola de Formentera on desenes de corredors han cobert el tram fins a Sant Francesc, on s'ha llegit el manifest, s'ha fet una mostra de ball pagès i la DJ Burbaia ha fet el tancament de la festa.

De l'altra banda, una segona Flama ha partit de Maó, on ha estat acompanyada dels gegants i la banda municipal de música. La Flama ha continuat cap a Alaior, on s'ha llegit el manifest i s'ha fet una festa. També a Es Mercadal i a Ferreries hi ha hagut música i festa per a rebre el Correllengua. L'etapa menorquina del Correllengua ha acabat a Ciutadella on la Flama ha tengut una rebuda massiva i després de la lectura del manifest s'ha fet l'actuació del cantant de rap i reggae Rudymentari.

Aquest dijous, 2 de maig, el Correllengua Interilles ha arribat a l'illa de Mallorca i a la d'Eivissa. La Flama 2 ha arribat a Alcúdia des de Menorca, en llaüt, i ha començat a fer el recorregut que durarà fins diumenge. Des d'Alcúdia, passant per Muro, Santa Margalida, Maria de la Salut, Ariany, Petra, Sant Joan i Montuïri, va arribar a Algaida on va dormir.

Divendres, tercer dia de Correllengua, s'ha reprès el recorregut de la Flama 2, que ha sortit d'Artà per a dirigir-se cap a Capdepera i ha passat per Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Felanitx i Santanyí, on Antoni Vidal Ferrando ha llegit un manifest.

Per part seva, la Flama 1 que ha arribat des d'Eivissa al port d'Andratx ha passat per Calvià, Galilea, Puigpunyent, Esporles, Valldemossa i Deià. Cal recordar que la Flama 3 ha passat aquest divendres pels instituts de Palma.

Així, aquest dissabte les flames 1 i 2 continuen el seu recorregut per Mallorca. La Flama 2 ha iniciat el seu recorregut de Ses Salines cap a Vilafranca. Es troba de camí cap a Campos acompanyada dels dimonis:

La Flama ja ha arríbat a Campos on ha tingut una gran acollida:

La Flama ja ha sortit de Campos i es dirigeix al seu nou destí:

La Flama ja ha arribat a Llucmajor i ara va cap al poble:

Centenars de persones han rebut la Flama per la llengua al poble de Llucmajor:

La Flama per la llengua ha sortit de Llucmajor en direcció a Porreres, on ha estat rebuda amb una festa:

La Flama ha sortit de Porrerres i ha arribat a Vilafranca, on ha estat rebuda per dimonis i xeremiers. El recorregut de la Flama 2 ha acabat en aquest poble, que ha celebrat un concorregut concert:

Per part seva, La Flama 1 ha passat per Bunyola i ha sortit cap Alaró:

La flama ja ha arribat a Alaró on centenars de persones han celebrat el Correllengua:

La flama ja ha sortit d'Alaró i es dirigeix cap a Binissalem:

La flama ja ha arribat a Binissalem i ha estat rebuda amb una gran festa:

De Binissalem la flama ha passat el relleu a Lloseta i dsprés a Inca, on ha estat rebuda amb una gran festa:

Després de dinar a Inca, la flama de la llengua ha visitat el poble de Mancor de la Vall i s'ha dirigit cap a Caimari:

De Caimari la flama ha partit cap a Campanet, on ha estat rebuda amb una gran festa on s'ha llegit el manifest i s'ha interpretat la Balanguera. Ara la flama ja ha sortit d'aquest poble i es dirigeix al seu nou destí:

De Campanet, la flama ha sortit cap a Búger i després de passar per aquest poble s'ha dirigit a Sa Pobla, la seva darrera aturada. Els carrers d'aquest muinicipi han quedat plens de gent que volia celebrar la festa de la llengua. Després de la recepció, avui vespre hi està previst un concert per animar i engrescar el Correllengua:

El recorregut del Correllengua Interilles continuarà aquest diumenge i acabarà a Palma amb la gran Diada per la Llengua organitzada per l'OCB i Joves de Mallorca per la Llengua. 'Sí a la llengua!', tothom al carrer!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.