Creus que Felipe VI s'equivoca atorgant el títol de 'Reial' a 'l'Acadèmi de sa Llengo Baléà'?
Felipe VI, rei espanyol, ha atorgat la distinció de 'Reial' a l''Acadèmi de Sa Llengo Báléà'. | Foto: Europa Press
Nou ridícul dels Borbons espanyols. Com ha explicat aquesta setmana dBalears, la Casa Reial espanyola ha atorgat el títol honorífic de 'reial' a l'autodenominada 'Acadèmi de sa Llengo Baléà', un grupuscle que promou el secessionisme lingüístic.
L''Acadèmi de sa Llengo Baléà' és un grupuscle format per quatre persones, cap d'ella amb cap tipus d'estudis filològics, que es va crear a imitació de l'Acadèmia de Cultura Valenciana i que promou l'odi contra tot allò que sigui català. Tenen relacions amb l'autodenominat Grup d'Acció Baléà de tendència violenta.
El 1993 varen fer un congrés, en el qual hi prengueren part cinc persones, però es varen barallar entre elles i no aconseguiren posar-se d'acord amb les normes ortogràfiques que haurien de promoure.
Sobre aquest títol, que ha causat indignació i riallada, s'hi ha pronunciat l'Obra Cultural Balear i la Plataforma per la Llengua Illes Balears, entre d'altres. Les entitats han volgut denunciar «la connivència de Felipe VI i la Casa Reial espanyola amb el secessionisme lingüístic».
Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si consideren que Felipe VI s'ha equivocat atorgant el títol honorífic de 'Reial' a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà'. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:
-Sí, és esperpèntic i legitima la incultura.
-No, és un títol honorífic fruit del desconeixement.
Enquesta
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La gramatica mallorquina d'Amengual és més antiga que la de Pompeu Fabra. Es possible, però això no lleva que tot sigui la mateixa llengua, el català.
-Sempre ni han que pixent fora de test.
La gramática mallorquina de Amengual es más antigua que la de Pompeu Fabra