algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

La UIB crea la Càtedra Sobrassada de Mallorca

La Universitat de les Illes Balears i el Consell Regulador (CR) de la Denominació Específica IGP (Indicació Geogràfica Protegida) Sobrassada de Mallorca han signat un conveni per a la creació de la Càtedra Sobrassada de Mallorca IGP.

La signatura ha estat a càrrec del rector de la UIB, Jaume Carot, i del president del Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat.

Aquesta càtedra té per objecte dur a terme activitats docents, d’estudi, de recerca i de transferència de coneixement en relació amb la sobrassada de Mallorca i els aspectes vinculats a aquest producte i el seu entorn.

Entre els objectius principals hi ha els següents:

  • Promoció de la formació i la capacitació d'estudiants i professionals en relació amb la sobrassada de Mallorca, incloses les característiques, l’avaluació, els processos d'elaboració, la qualitat i les normatives associades.

  • Foment de la investigació científica i tècnica al voltant de la sobrassada de Mallorca i altres aliments relacionats per millorar-ne la producció, conservació, qualitat, seguretat alimentària i aspectes nutricionals.

  • Facilitació de la transferència de coneixement i tecnologia entre l'acadèmia i el sector empresarial per promoure la col·laboració i la innovació.

  • Realització d'estudis i anàlisis de mercat per identificar oportunitats de promoció i comercialització de la sobrassada de Mallorca i altres productes relacionats.

  • Desenvolupament de programes de divulgació i promoció de la sobrassada de Mallorca a escala nacional i internacional per destacar-ne els atributs culturals, gastronòmics i de qualitat.

  • Establiment de canals de comunicació i col·laboració amb institucions i organismes relacionats amb l’alimentació, la gastronomia i la promoció de productes locals i tradicionals.

  • Impuls a la innovació i el desenvolupament de nous productes i processos que puguin potenciar l'oferta de la sobrassada de Mallorca i el seu posicionament al mercat.

  • Contribució al desenvolupament econòmic i social de la Comunitat, promoure la generació d’ocupació, el foment de l’activitat empresarial i l’impuls del turisme gastronòmic.

  • Establiment d’aliances estratègiques amb altres entitats, tant nacionals com internacionals, que permetin potenciar la visibilitat i la projecció de la Càtedra i les activitats.

Amb la creació d’aquesta nova Càtedra de la Sobrassada s’espera contribuir a la recerca i la promoció d’aquest producte gastronòmic de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa 10 dies
Que se hagan las clases en castellano o en chino mandarín no creo que tenga demasiada importante.
Lo verdaderamente increíble es que se monten cátedras sobre la sobrasada. Un producto que puede ser agradable al paladar, pero verdaderamente nefasto para la salud.
No falla, a más sobrasada más colesterol del "bueno".
Antes de ir a trabajar, unto un llonguet (otro que tal baila), con una buena porción de sobrasada. Y por la noche, otro tanto. ¡Claro!
Valoració:-4menosmas
Per Felanitxer, fa 11 dies
Senyor rector, també fareu totes les classes en castellà, com actualment a primer d'ADE? No sé com no vos cau sa cara de vergonya.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente