nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
15°

'Les violències sexuals i els nous contextos en les xarxes socials' és el títol de l'edició d’enguany de la Universitat d'Estiu d'Estudis de Gènere

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Govern , a través de la Conselleria de Famílies i Afers Socials i l’Institut Balear de la Dona (IB-Dona), han signat un conveni instrumental per al manteniment de la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere l’any 2024 i per al desenvolupament de la XXV Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere, amb el títol 'Les violències sexuals i els nous contextos en les xarxes socials'. La subvenció atorgada a la UIB té una quantia de 60.000 euros.

El conveni l’han signat el passat dilluns, 15 d’abril, a Son Lledó, el Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jaume Carot; la consellera de Famílies i Afers Socials, senyora Catalina Cirer, i la directora de l’Institut Balear de la Dona, senyora Catalina M. Salom. També hi han estat presents el vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació, doctor Marc Nadal; el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, senyor Luis Vegas, i la directora de l’Oficina per a la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes, doctora Capilla Navarro.

A través d’aquest conveni, es garanteix l’activitat durant l’any 2024 de la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere de la UIB. Així, es podran mantenir activitats relacionades amb les polítiques d’igualtat i de prevenció de la violència de gènere, la divulgació de treballs referits a la violència de gènere i les polítiques d’igualtat mitjançant l’edició d’un número de la col·lecció Estudis de Violència de Gènere, el desenvolupament d’activitats de sensibilització per treballar la prevenció de les violències masclistes adreçades a tot l’alumnat de les Illes Balears i a la societat en general, i la convocatòria de provisió d’un lloc de feina a mitja jornada per garantir l’execució del conveni i donar suport en tots els aspectes que tenen a veure amb el desenvolupament dels continguts d’aquesta càtedra.

Quant a la Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere, el conveni garanteix que la UIB desenvoluparà aquesta activitat formativa i la inclourà en l’oferta global de cursos d’estiu de la Universitat. En l’edició de 2024, l’activitat tindrà el títol 'Les violències sexuals i els nous contextos en les xarxes socials' i inclourà conferències, taules rodones, tallers i un cinefòrum. Es farà de manera presencial a l’illa de Mallorca, si bé algunes activitats i tallers seran en línia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.