algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Una taca a la Medalla d'Or de les Balears: els demèrits de l'Emèrita

La Medalla d’Or és el màxim guardó que atorga la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que té per objecte «honorar els mèrits assolits, de manera individual i col·lectiva, per les persones físiques i jurídiques que s’hagin distingit per la seva trajectòria personal o professional en defensa, promoció o foment de les institucions i dels interessos generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i la labor de les quals hagi tingut una projecció especial fora de l’àmbit de les Illes Balears».

El Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears és una distinció que té per objecte «honorar i distingir, de manera individual i col·lectiva, les persones físiques i jurídiques que s’hagin destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de recerca, d’ensenyament i lingüístic».

La taca

El Govern de Prohens ha lliurat aquest dijous la Medalla d'Or de les Balears a la Reina Sofia de Grècia perquè segons el Govern dels conservadors, és «amfitriona i ambaixadora de les Illes en el món». Oblidant que ha cobrat extraordinàriament i que la projecció al món, no ha estat precisament en positiu.
Prohens ha destacat de la reina emèrita espanyola el seu «compromís social amb entitats de les nostres Illes, per ser amfitriona i ambaixadora de les nostres Illes en el món, és un honor distingir a Sa Majestat la Reina Donya Sofia amb la màxima distinció de la nostra Comunitat, merescuda des de fa molt temps».

El demèrits

En realitat Sofia de Grècia encarna tots els contravalors que premien la Medalla d'Or i els Premis Ramon Llull. O són valors positius i 'premiables' haver viscut tota la vida sense fer feina? Haver ocupat el Palau de Marivent contravenint el desig de qui el va llegar al poble de Mallorca? Haver mirat cap a un altre costat (en la interpretació més benèvola) mentre el seu marit robava a mans plenes? Representar els valors contraris a la meritocràcia, l'esforç, el treball en comú, la solidaritat i la defensa d'una cultura no elitista? No ser capaç d'aprendre la llengua de les Balears en més de 40 anys de venir-hi? No ser capaç d'haver après la llengua espanyola amb 40 anys de regnat?

És gairebé segur que mai es retirarà cap premi Ramon Llull a les persones i entitats que l'han rebut... Qualcú s'atreveix a dir el mateix sobre la Medalla d'Or a l'Emèrita espanyola?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa devers d'un mes
Sentir parlar a Sofia amb castellà i català m’ha avergonyit, encara estic bocabadada.

60 anys vivint a Espanya i colonitzant l’illa i no en sap de parlar? Peró deu haver llegit algun llibre encara que sigui infantils o una revista com Hola? Tenc dubtes del seu estat mental.
Valoració:22menosmas
Per conisi, fa devers d'un mes
segueix la linea del seu predecesor ,en matas quant defensave ña familia real ,amb l urdangarin ,lo unic que ha fet aquesta familia es ocupar marivent i tenirmos com a lacayos . vaja merda , salut i republica
Valoració:26menosmas
Per Jo, fa devers d'un mes
Avui li atorgau medalla
de les Illes Balears
a una tal "Su Majestad"
algú m'aclareixi el parany.

S'entén s'atorga la insígnia
per haver-li pagat el sou
a més, sufragar-li vacances
a un terreny desapropiat?

Una cosa em queda clara
a més de poc originals
teniu fusta de vassalls
quan un guardó tan preuat
és per una monarca
que com a mèrit destacat
té estiuejar de gorra
a un palau que fou furtat.

PD:EldisfraçdenaProhensésd'astruç?
Valoració:34menosmas
Per Sor Coloma, fa devers d'un mes
Passaran anys d'aquí que torni a sortir algú tan servil i lacaio com sa botiflera de na Prohens.
Valoració:51menosmas
Per Anti tot, fa devers d'un mes
La demerita es Armengol
Valoració:-42menosmas
Per De Asprer, fa devers d'un mes
HA FET MES PER MALLORCA QUE CAP POLITIC MALLORQUI
Valoració:-99menosmas
Per Arxi, fa devers d'un mes
Aquesta Prohens, és la típica llepaculs...amb un grau d'ignorància, que ja se li nota a la cara, quan somriu com una bleda...ara que se'n del PP tots els afers dels emèrits, deuen ser pecata minuta, esperem que el proper premiat no sigui el Netanyahu...
Valoració:76menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente