cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Més d'un 20% de la població de les Balears es troba en risc de pobresa o exclusió social

227089

El 20,6% de la població de les Balears es troba en risc de pobresa o exclusió social (taxa Arope), encara que aquest percentatge ha baixat gairebé un punt respecte a l'any anterior (21,5%) després d'incrementar-se els ingressos mitjans anuals el 2022 fins els 14.139 euros (12.451 euros l'any anterior), segons l'Enquesta de Condicions de Vida (ECV) del 2023, publicada aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística.

L'enquesta indica igualment que el 36,3% de les llars de les Balears no tenia capacitat per afrontar despeses imprevistes l'any passat; un 5,2% de les llars de l'arxipèlag tenia moltes dificultats per a arribar a final de mes, el 15,8% es va veure obligat a endarrerir pagaments relacionats amb l'habitatge principal o en compres a terminis i el 30,4% no es va poder permetre marxar una setmana de vacances, tots els indicadors milloren respecte a l'any anterior.

Les dades de l'INE mostren que el percentatge de població en risc de pobresa a l'arxipèlag va assolir el 2023 el 15,3% i va millorar 1,6 punts.

A tot l'Estat espanyol, la taxa Arope -percentatge de població en risc de pobresa o exclusió social- es va situar al 26,5% de la població resident a l'Estat el 2023, davant del 26% de l'any anterior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa 5 mesos
Qui ho ha comptat? Un 20% me resulta MOLT CURT. Però molt!
Valoració:1menosmas
Per Destroyer, fa 5 mesos
Resultado del gobierno progre de Armengol, que robaba a manos llenas en la compra de mascarillas. En fin, una vergüenza, me temo que acabar con la inmersión lingüística no será suficiente para mejorar la educación y sacar a la gente de la pobreza. Es un requisito necesario que no puede esperar ni medio año.
Valoració:-4menosmas
Per ergo, fa 5 mesos
Sanxe es un impresentable en todos los ordenes de la política, pero no toda la culpa es suya.
Si en este pequeño pais de solo 3.500 km2. no hubiese venido toda clase de pájaro, de todos los lugares del mundo mundial, no estaríamos, ni de lejos, tal como estamos.
Hace 50 años que se debieron de poner puertas. Solo entrar el que podía, bien por sus condiciones económicas o de DNI.
Valoració:1menosmas
Per Menos es mas, fa 5 mesos
Gracias Sanchez, Salimos más fuertes
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente