cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

[ÀUDIO] L'àrbitra que expulsà l'entrenador del Petra assegura que «en cap cas tenc cap mena de fòbia al dialecte de cap persona»

L'àrbitra que aquest cap de setmana va expulsar a l'entrenador del Petra per parlar en català ha comparegut a Onda Cero per explicar la seva versió dels fets.

Laura Santos explica que «els meus valors no donen suport a cap mena de discriminació a cap col·lectiu ni idioma. Valor l'enriquidor que és per la societat la diversitat lingüística. En cap cas tenc cap mena de fòbia al dialecte de cap persona».

L'àrbitra diu que després d'amonestar-lo «pel seu comportament», repren el partit i li demana que no continuï amb aquesta conducta. L'entrenador continua protestant i Santos explica que «li deman per favor que es dirigesqui a jo en castellà per afavorir la dinàmica».

En aquest punt, el presentador, intenta ajudar a l'entrevistada, però ella es contradiu i confirma que va expulsar l'entrenador per parlar en català. A més, explica que no l'entenia, però arriba a comprendre que «és molt dolenta».

En acabar, Santos diu que l'entrenador li va dir «estam a les Balears i has d'entendre el català. Jo li vaig dir que tenia raó, però que ara, per poder entendre'ns havia de parlar en castellà». D'aquesta manera, l'àrbitra torna a confirmar la discriminació lingüística i no és fins que el presentador d'Onda Cero li demana directament «la segona groga per què va ser? va ser l'idioma o per la conducta?» que l'agressora no diu que «en tot moment va ser per la conducta. Arrib a entendre que em diu ets molt dolenta, i per això l'amonest».

La protagonista explica que té 24 anys, és de Sevilla, dur 3 mesos a Mallorca i prepara les oposicions per ser Guàrdia Civil.

Escolta l'entrevista a Onda Cero:

https://www.ondacero.es/emisoras/baleares/mallorca/deportes/laura-santos-arbitro-comite-balear-expulsion-conducta-hablarme-catalan_2024021365cb629b82085c000167037b.html?fbclid=IwAR2JvtjjZuisfosGxHhNZx3ACkSJfLkVlBJ7v5pn6pDgaLmAo85bTtUhrBE

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Unaperaquí, fa 2 mesos
Això equival a dir "jo no som racista, no tenc cap fòbia als negres ni a cap raça de cap persona". I així, ja ho has dit tot.

I aquesta vol venir a fer feina aquí, i de guàrdia civil!
Valoració:0menosmas
Per Monja, fa 5 mesos
Dialecte.......
Llenga, LLENGUA !!!!!
Valoració:2menosmas
Per Biel, fa 5 mesos
Lo més fotut és que aquesta persona xenòfoba i ignorant serà guardia civil....
Valoració:9menosmas
Per Francina jaume Guardiola, fa 5 mesos
Un altra guàrdia civil repressora, estam ben arreglats, evidentment que mai comprendrà els parlants d'aquesta terra, això la guárdia cívil no ho farà ni ho ha fet mai.
Valoració:15menosmas
Per Emigrante, fa 5 mesos
Onda Cero " ...me dice que estoy en Baleares y debo hablar catalán"

Traducido

DBalears " ... estam a les Balears i has d'entendre el català"
Valoració:4menosmas
Per Bartomeu. Marti, fa 5 mesos
Per comença dirli aquesta qul catala no es un dielecta es une llengua
Valoració:16menosmas
Per Rafel Cortiada Raventós, fa 5 mesos
Aquesta és de la colla del "A por ellos". No cal, dir res més .
La federació quan la va agafar, ja tenia de haver-ho demanat un currículum. Perquè això no sà acabat amb aquest partit.
Valoració:12menosmas
Per De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, fa 5 mesos
Una imperialista espanyola a les colònies mediterrànies.
Valoració:12menosmas
Per Xavi, fa 5 mesos
Doncs els ciutadans de ses illes Balears defenseu aquestes conductes quan voteu al PP i a Vox. No teniu res al cap votant aquests partits.
Valoració:19menosmas
Per Catalunya insular, fa 5 mesos
No demostra cap mena d'odi envers la nostra llengua? Diu que és un dialecte!
Un dialecte de quina llengua? Del castellà? Si fos així l'hauria d'entendre perfectament.
"Españoles todos, ¡Franco no ha muerto!"
Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente