cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

UOB Ensenyament: «Que la llengua materna de Prohens sigui el català no li ha impedit trair-la i vendre-la a canvi del poder»

Aquest dijous, 8 de febrer, el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, ha comparegut al Parlament per explicar els detalls del pla pilot de segregació lingüística. Segons ha dit UOB Ensenyament, «Vera ha oferit una vegada més allò que ja té per costum: paraules buides i retòrica inútil.

El sindicat ha dit també: «Les explicacions del conseller han estat lamentables, rònegues i reaccionàries. És lamentable veure com un representant dels ciutadans balears defensa a peu i a cavall un sistema d’apartheid lingüístic ideològicament orquestrat per un partit d’extrema dreta; són rònegues unes explicacions que no detallen com s’adaptaran les infraestructures, plantilles i recursos per a l’execució d’aquest ignominiós pla d’extermini lingüístic; és reaccionari que, davant una llengua que està en perill d’extinció, el conseller es dediqui a atacar-la amb experiments grotescos. Per si no n'hi hagués prou, aquest deliri pútrid ha costat als contribuents 20 milions d’euros per un únic trimestre escolar».

UOB Ensenyament també denuncia que «el senyor Vera i la senyora Prohens han claudicat davant un grup parlamentari vesànic que, imbuït d’odi i rancúnia, s’ha dedicat a bescanviar pressupostos i sostres de despesa per atacs letals a la llengua pròpia de les Illes Balears, i que ha forçat l’ampliació de la plantilla d’inspectors educatius amb l’objectiu explícit de controlar, com una GESTAPO matussera, el pensament dels docents».

«Que la llengua materna de la presidenta Prohens sigui el català no li hi ha impedit trair-la i vendre-la a canvi de mantenir-se en el poder mentre un conseller llicenciat en filologia catalana s’ha dedicat a perseguir el català sense descans» denuncien.

UOB Ensenyament insta «una vegada més» al Govern «a abandonar aquesta deriva política demencial i promoure, tal com dicta la llei, l’ús i la protecció del català». Així mateix, des de UOB Ensenyament encoratgen «no només a la comunitat educativa», sinó a tota la societat balear, «a oposar-se a aquest despropòsit i a defensar la llengua pròpia d’aquestes illes amb determinació i vehemència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un dels últims mallorquins, fa 6 mesos
El més trist és la quantitat de mallorquins que renúncia a la seva llengua sense cap vergonya tot el contrari esta orgullosos d'això, es la excusa que nosaltres xerram mallorqui i no català, això és que hem heredar de 40 anys de prohibició de la nostra llengua i la seva prohibició total a les escoles, jo m'han record que si deia bon dia, els mestre, me clavava un bon mastego i me deia "se dice Buenos dias".

Valoració:2menosmas
Per Miau, fa 6 mesos
Si un dia surten les teves fotos als concerts de rock fent volar l'estalada... serà gros!
Valoració:12menosmas
Per xisca, fa 6 mesos
I si mai ha sigut sincera? Tampoc pareix que ara ho sigui. Li va millor figurar i sortir a les fotos. Hi ha dintre seu algun sentiment d'estima a les illes? De respecte a la nostra cultura?
Valoració:27menosmas
Per Mascaró de Llodrà, fa 6 mesos
Els catalanoparlants som molt estranys, ben segur arrosseguem, tal volta inconscientment, els segles que fa que ens imposen la llengua i les lleis castellanes. Sigui com sigui entre nosaltres hi ha, diguem-ho ben clar, masses renegats, col·labos i caragirats. Els 40 anys funestos i maleïts de franquisme i el mal que ens van fer, encara no els hem paït, car intentar destrossar, desprestigiar i intentar fer desaparèixer una llengua des d'un estat prepotent, hostil, advers als nostres interessos i lingüicida és relativament fàcil i a ells solament els hi calen prepotència, abús de poder, anys, això temps i "esperar"... Però, per a intentar recuperar una llengua ferida, desprestigiada i amb diglòssia, cal primer creure-s'ho, molta consciència, fermesa, perseverança i feina... i unes institucions governamentals que també s'ho creguin i en vagin a favor. Els catalanoparlants hauríem d'ésser conscients que la nostra llengua ha d'estar com a mínim al nivell d'ús, respecte, consideració, prestigi, presència, ús... d'altres llengües europees com el danès, el suec, el neerlandès, el búlgar, l'hongarès, el croat, el txec, el grec etc. Si nosaltres no en som conscients no arribarem enlloc i ningú ho farà per nosaltres. Guaiteu, per a despistats i desorientats, als Estatuts d'Autonomia de les Illes Balears, al del País Valencià i al de Catalunya ho diuen ben clar tots tres, la nostra llengua és PRÒPIA i OFICIAL, com és que encara hi ha molta de gent que no s'ho creu, guaita cap al xovinisme espanyol, no ho ha llegit o ho ignora ? Ara paral·lelament també cal insistir a les nostres institucions o directament a Brussel·les, la importància d'aconseguir el més prest possible que la llengua catalana / valenciana esdevingui oficial a la Unió Europea. Despertem-nos ! Fem-nos valdre i actuem !
Valoració:29menosmas
Per jamesdesracó, fa 6 mesos
Que lluny queda l'acampallengua, Marga!
Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente