algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
30°

Més de 500 sanitaris se sumen a la campanya de Sanitaris per la Llengua

Sanitaris per la Llengua ja supera les 500 adhesions de professionals sanitaris. | Foto: Sanitaris per la Llengua

La crida s'expandeix. Sanitaris per la Llengua ja supera els 500 professionals que s'han adherit a la campanya, que compta amb el suport de l'Obra Cultural Balear (OCB), per a «promoure l'ús del català en la sanitat».

En un missatge a la xarxa social X, Sanitaris per la Llengua ha escrit el següent: «Superam els 500, cada dia som més els sanitaris compromesos. La comunicació sanitari-pacient, la simptomatologia, la diagnosi, les cures, l'atenció sanitària, és el malalt qui escull com comunicar el seu procés íntim de patir i ho ha de poder fer en la seva llengua materna».

La plataforma sanitària es va donar a conèixer aquesta setmana en un acte a Can Alcover en el qual varen presentar un decàleg per a fomentar l'ús de la llengua pròpia. El coordinador general del grup i metge anestesiòleg de l'Hospital Son Llàtzer, Marc Bonet, explicà que el grup «està obert a tots els sanitaris de les Balears» i cerca «augmentar l'ús del català» a la sanitat després d'haver observat un «retrocés important de la llengua en l'àmbit sanitari».

Així mateix, el coordinador general de Sanitaris per la Llengua considerà que el fet que «el pacient s'expressi en el seu propi idioma és beneficiós per a un bon diagnòstic». Cal recordar, a més, que el grup de sanitaris ha promogut la creació d'una insígnia per identificar els professionals sanitaris que atenen en català i promouen l'ús de la llengua pròpia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.