algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 8.05°
12°

STEI: «El Govern fa parts i quarts amb els sous públics»

Mentre el cost de la vida continua augmentant a les Illes Balears, els treballadors públics (serveis generals, sanitat, educació i empreses públiques) i docent de la concertada aquest gener cobrarà el mateix import que està cobrant des del juliol de 2023. Així ho ha denunciat el sindicat STEI aquest divendres.

Tot i això —via Llei de pressuposts de 2024— els polítics del Govern s’han assegurat començar a cobrar part del seu increment a partir del mes de gener. Concretament, més d’un 5 %.

Els treballadors públics estan pendents de dues pujades: el 0,5 % relacionat amb el creixement econòmic (amb efectes a partir del gener de 2023) i el 2 % previst al Projecte de llei de pressuposts de l’Estat de 2024 (que es farà efectiu quan s’hagi aprovat aquest pressupost).

A més, l'STEI remarca que el Govern hauria pogut introduir als Pressuposts de 2024 la recuperació de la minoració del 2,9 %, de 2020 però ha prioritzat aquest increment del 7,5 % per als governants.

En resum, en la nòmina del gener els polítics ja percebran una pujada de més del 5 % (pendents d’un 2 % addicional); i els treballadors públics no cobren ni l’increment de 2024 ni una part del de 2023 ni han recuperat la minoració del 2,9 % de 2020. I no se sap quan es cobrarà.

Per això, l'STEI Intersindical critica l’abisme que hi ha entre l’increment del 7,5 % per als governants i el 2,5 % del personal empleat públic. Però considera que el Govern és «molt barrut quan s’aplica increments desproporcionats mentre els treballadors encara esperen quanties de l’any passat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa devers d'un mes
Sois unos manipuladores de tercera regional.
Los políticos del Govern, no.
Los diputados de todos los partidos.
Acuerdo pactado con PSIB suavemente, sin hacer mucho ruido.
Y al que se oponía VOX, por cierto.
Valoració:-7menosmas
Per Pista, fa devers d'un mes
És tot u. El primer que fan quan arriben al poder és eliminar l’oficina anticorrupció. Vist això, la resta està cantada. Són a la política per fer doblers, no per millorar res del que afecta la ciutadania. Al contrari. El benefici propi.
Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente