nubes dispersas
  • Màx: 15.67°
  • Mín: 12.5°
14°

Els joves de les Balears han de dedicar més del 98 per cent del sou per independitzar-se, la xifra més alta de tot l'Estat

La taxa d'emancipació de les Balears s'estableix a mitjan 2023 en el 16,4 per cent, segons l'Informe Estatal del Consell de la Joventut.

La xifra és similar a les xifres de la resta de l'Estat, però a la resta de territoris, el percentatge de joves que viuen fora de la llar familiar augmenta, mentre que a les Illes baixa un 1,1 per cent en un any.

Aquesta baixada es va produir a pesar que les Balears comptaven amb la segona major taxa d'activitat i treball de tot l'Estat, la segona menor d'atur i un dels salaris més alts de l'Estat, acompanyat d'una reducció de la temporalitat de 24 punts.

Així i tot, les Illes tenien també el lloguer mitjà més alt de tot l'Estat. De fet, una persona jove hauria de pagar 1.312 euros per poder viure en solitari, el 98,3 per cent del sou.

A més, el preu de l'habitatge lliure de compravenda també era el més alt de tot l'Estat, 286.990 euros.
Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Manacorí, fa devers d'un mes
Com diu una dita no és pot tenir tot alhora, si s'opta com a pal de paller de l'economia pel turisme massiu i tot s'hi val, sense importar on son els límits (En unes illes !) ni valorar i menystenir el patrimoni urbanístic, natural i econòmic tradicional, ara abandonat i desaparegut (amb menys guanys ràpids, però, més segurs i necessaris a mig i llarg termini), i no fer res per a protegir-lo... Després no ens queixem d'unes conseqüències plenament previsibles, esperables i esperades. Ara no hi ha habitatge a cost accessible, ja no per a cambrers i altres executors de feines del maleït turisme massiu, precàries i molt poc valorades amb doblers, sinó per a professionals liberals, amb feines molt més essencials i necessaris per a la gent i no cal dir per a la formació de noves llars dels que son el futur de qualsevol, territori, país o illa : El jovent.
Valoració:11menosmas
Per heu tenc clar, fa devers d'un mes
Tanto la vivienda en régimen de alquiler como de compra, debería costar el doble.
Así muchos de los que pululan por Mallorca, que no los necesitamos para nada se irían, y los que tienen pensado venir, no vendrían.
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente