cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'Assemblea Antipatriarcal celebra que a la fi una dona balli els dies 16 i 17 de gener amb la colla de dimonis de Manacor

225497

L'Assemblea Antipatriarcal ha celebrat que a la fi una dona, Magdalena Pérez, ballarà els dies 16 i 17 de gener amb la colla de dimonis de Manacor, després que l'any passat participàs en el primer ball de les Festes de Sant Antoni.

Segons ha assenyalat aquest dilluns en un comunicat, l'Assemblea ha valorat «molt positivament» que Pérez estigui dins de la colla com a dimoni petit i ha confiat que «s'escolti la seva opinió». «Després d'una dècada de lluita feminista sembla que el canvi s'està materialitzant», han apuntat.

Igualment, l'Assemblea ha recordat que «sempre» han reclamat «el paper protagonista de la dona en les festes populars però també la democratització d'una festa basada en un funcionament patriarcal i injust».

En aquest sentit, han considerat que enguany s'ha aconseguit una «fita històrica». «És un pas històric que pot servir per a crear referents i motivació per a futures dones i nines que vulguin ballar», han afegit.

No obstant això, des de l'Assemblea han advertit que «no cal baixar la guàrdia» i han recordat els «nou anys de reivindicació simbòlica amb el 'ball de les dimònies' enmig de crítiques i reunions tibants a l'Ajuntament i patronat».

Començam en el 2015 amb el qüestionament del statu quo, amb reflexió i consciència sobre el paper de la dona, però sobretot sobre els recursos econòmics públics que es destinaven a una festa que no tenia en compte la perspectiva de gènere, incomplint la Llei 11/2016, de 28 de juliol», han explicat.

Finalment, han destacat que «els grans canvis socials també es poden aconseguir gràcies a l'esforç, la lluita i la consciència de poble» i que a Manacor les dimònies «s'han convertit en un referent per a moltes nines, un símbol de denúncia i lluita feminista i popular».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.