cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

La concessió de la Medalla d'Or al mèrit en les Belles Arts a l'OCB desperta passions

Aquest dimarts el Govern espanyol ha concedit la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2023 a l'Obra Cultural Balear. Aquest premi es concedeix pel Consell de Ministres a proposta del Ministeri de Cultura, i és el màxim reconeixement del Govern espanyol en la matèria, que distingeix a les persones i les entitats que han destacat en el camp de la creació artística i cultural o que han prestat notoris serveis en el foment, desenvolupament o difusió de l’art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

Des de la publicació de la notícia l'entitat ha rebut un gran nombre de felicitacions a través de les xarxes socials, tant per part dels seus socis com per part de partits polítics i algunes personalitats, com la presidenta del Congrés Francina Armengol.

Així mateix, però, alguns veus han demanat a l'entitat que no accepti aquest guardó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Planes Ferragut, fa 7 mesos
No donam cap ordre Maria, l’encoratjam a no acceptar. A l’OCB la respectam com institució i també li donam l’enhorabona per la feina feta i que fa en defensa de la llengua i cultura del nostre país. Dintre la nostra Assemblea Sobiranista també hi ha presents moltes sensibilitats, és ben segur que no n’hi ha d’espanyolets, i són totes mereixedores de respecte, i així ho procuram fer sempre. No som intolerants amb la gent democràtica i que respecte tots els drets humans, tan sols amb aquelles persones i entitats que no són demòcretes ni respecten tots els drets humans i dels pobles..
Valoració:7menosmas
Per Requillo’s Style, fa 7 mesos
La prova de que ens persegueixen és que no premien mai a cap entitat catalana.
La prova de que ens volen enganar és que premien una entitat catalana.
Coherència dels requillos.
Fa rialles veure com tant requillos com VOX es posen d'acord.
Valoració:0menosmas
Per ||*||, fa 7 mesos
No es pot acceptar cap premi, honor o distinció que vengui de cap estat que ocupi part del nostre territori; és a dir, que vengui dels estats imperialistes espanyol, francès o italià.
Valoració:3menosmas
Per MMXXIX, fa 7 mesos
"Timeo Danaos et dona ferentes", que en unes de les moltes traduccions que hi ha en llatí voldria dir: 'temeu els grecs tot i que us facin regals'.
Valoració:4menosmas
Per Manca de respecte, fa 7 mesos
Trob que és una manca de resoecte molt gran per part de l'Assemblea Sobiranista pretenir fonar ordres a l'OCB.
Dins l'OCB es troba un ventall molt més ampli de sensibilitats que no el que representa la minoritària i insignificant, a nivell polític, Assemblea. Intolerants que no aturen de dir als altres el què han de fer.
Deixau a l'OCB en pau, el país ho agrairà.
Enhorabona a l'OCB.
Valoració:-1menosmas
Per Requillos, fa 7 mesos
Només els requillos racistes poden estar en contra del premi.
Valoració:0menosmas
Per Maria del Mar, fa 7 mesos
Enhorabona per la tasca de tots aquests anys. En aquests moments la vostra tasca reivindicativa a favor de la nostra cultura, identitat i llengua és més necessària que mai a les Balears.

Crec que el premi us dóna visibilitat.
Valoració:17menosmas
Per Destroyer, fa 7 mesos
Supongo que será una exigencia de los xenófobos de Junts.
Valoració:-9menosmas
Per Guillem, fa 7 mesos
Cap altre entitat de les Illes ha resistit culturalment fent tanta bona feina i durant tant de temps, als intents del estat espanyol per fer desaparèixer la nostra llengua. Benvingut sia aquest reconeixement del actual Govern Espanyol a l’OCB i moltes gràcies a tota la gent que ha fet possible la seva existència.
Valoració:10menosmas
Per Ll. Lorenzo, fa 7 mesos
I sembla sa padrina però és un llop. Estan matant la cultura i llengua catalanes i arriben les corones de flors. Hi ha un acudit:
Uep, pensava que eres mort.
I això?
Perquè vaig anar a un sopar i tothom parlava bé de tu.
Quan rebem premis, mal senyal (això diu la gent major). Mai no són a canvi de res. Per tant, per educació es pot acceptar, però que un premi no serveixi perquè l’OCB es mossegui la llengua… També és cert que és com la parròquia de la comunió o l’escola… si ja no té la mateixa massa social que la sosté, és un final inevitable i elegant. I si no som socis, a callar. Salut.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente