cielo claro
  • Màx: 15.26°
  • Mín: 11.83°
13°

Detecten per primera vegada a Mallorca la presència de la microvespa 'Oobius rudnevi'

224149

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través del Servei de Sanitat Forestal, ha confirmat que, per primera vegada, s'ha trobat a les Illes Balears, en aquest cas a l'illa de Mallorca, la microvespa Oobius rudnevi. Aquest parasitoide d'ous del banyarriquer (Cerambyx cerdo) es va detectar el passat mes de juliol a un alzinar situat a Biniamar, al municipi de Selva. La seva presència és de gran rellevància fitosanitària tenint en compte els nivells poblacionals del cerambícid i la problemàtica que duu associada als alzinars de Mallorca.

Aquesta investigació neix per la necessitat de conèixer amb més profunditat la fauna dels boscos de les Illes Balears, amb l'objectiu d'aconseguir un control integral de les plagues i malalties forestals presents en el territori insular. En aquest sentit, el Servei de Sanitat Forestal de la Direcció General de Medi Natural i Gestió Forestal col·labora amb diverses entitats i persones implicades per tal d'afavorir i desenvolupar una investigació científica rigorosa i de qualitat. En aquest cas, els autors de l'estudi són: Luis M. Torres-Vila, Marc Mascaró i Luis Núñez Vázquez. La troballa ha estat fruit de la col·laboració institucional amb la comunitat autònoma d'Extremadura, territori amb el mateix problema fitosanitari.

A més, i amb la intenció de divulgar-ho, s'ha fet una publicació científica amb el títol 'First record in the Balearic Islands of Oobius rudnevi (Nowicki, 1928) (Hymenoptera: Encyrtidae), egg parasitoid of the great capricorn beetle, Cerambyx cerdo Linnaeus, 1758)', publicat al Butlletí de la Societat d'Història Natural de les Balears (BSHNB).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Per el Patriota, fa 3 mesos
Home...Patriota, fas preguntes de poques neurones... Si no t'han obligat a tú que no en saps un borrall...
Valoració:16menosmas
Per Xx (ver), fa 3 mesos
Creis que inocula qualcun bacteri que els fa adeptes a les dictadures populistes dretanoses, però es dubta de fins a quin extrem ! 😀
Valoració:9menosmas
Per --, fa 3 mesos
@Patriota
No, és invasora.
Valoració:11menosmas
Per Àguila de habitaçao, fa 3 mesos
Altrament coneguda com la Patriota.
Valoració:7menosmas
Per Oobius rudnevi, fa 3 mesos
Molt sarcastic aixó, no?
Per aprendre castellà és també molt dificil per aquests animals! Pens que prefereixen el català perque els catalanoparlants son més contra la massificació turistica i cuidan millor la naturalesa i la fauna.
Valoració:24menosmas
Per Patriota, fa 3 mesos
La obligarán a hablar en catalán ?
Valoració:-34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente