algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Vianants de Mallorca: «L'augment de la velocitat màxima pot tenir greus conseqüències en cas d'accident i impacte»

223529

Vianants de Mallorca ha criticat aquest dissabte la decisió del president del Consell, Llorenç Galmés, de pujar a 100 quilòmetres per hora el límit de velocitat en la Via de Cintura.
Vianants Mallorca ha denunciat la recent mesura adoptada president del Consell, Llorenç Galmés, en relació a la pujada del límit de velocitat en la Via de Cintura.

«Entenem que aquesta decisió, encara que no compleix amb la promesa inicial dels 120 quilòmetres per hora --probablement a causa dels informes tècnics desfavorables-- és clarament populista perquè només cerca acontentar els seus votants», han manifestat des de l'associació.

Perquè, segons han afegit, «aquest lleuger augment en la velocitat màxima, que es traduirà en guanyar, tan sols, pocs segons, podria tenir greus conseqüències en cas d'accident i impacte». «La diferència de 20 quilòmetres per hora davant un sinistre pot ser la diferència entre la vida i la mort. La seguretat viària hauria de ser la prioritat. Qualsevol mesura que comprometi la seguretat dels ciutadans és inacceptable», han subratllat.

En aquest sentit, Vianants de Mallorca ha cregut «especialment preocupant» que, durant la campanya electoral, Galmés fes referència als quatre desgraciats sinistres mortals ocorreguts en la via de cintura després d'aplicar la reducció de velocitat a 80 quilòmetres per hora, «sense dir que cap d'aquests tràgics successos va estar relacionat amb la baixada de velocitat» en tractar-se de dos atropellaments i dues motos que circulaven a gran velocitat. «Aquesta manipulació de la informació soscava la integritat del procés de presa de decisions», ha valorat l'associació.

D'altra banda, Vianants Mallorca ha destacat que aquesta mesura «no resoldrà els problemes de trànsit ni millorarà la fluïdesa». «Al contrari», ha continuat, «afavorirà els embussos que taparan encara més les vies d'entrada a la ciutat».

Per tot això, Vianants Mallorca ha instat les autoritats a reconsiderar aquesta mesura i a comprometre's amb solucions que «prioritzin la seguretat, la salut i la sostenibilitat en benefici de tots».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Logicq, fa 21 dies
A más gente más coches
Valoració:2menosmas
Per Autopista i Campos, fa 21 dies
Autopista de Campos, 120km/hora. Fracàs del pacte de progres, de progres, no de progrés.
Valoració:3menosmas
Per Schmidth, fa 21 dies
Estic d'acord en què a mallorca sobra gent. Però sobren més cotxos. Amb un transport públic digne del què mos mereixem els mallorquins podriem prescincir d'una bona part dels cotxos què trobam pel mig. No deix de donar-li voltes a sa gent què sobra a mallorca... ejem...
Valoració:7menosmas
Per xisca, fa 21 dies
No hi ha sentit comú. La velocitat adequada depen de les circumstàncies que te trobes en cada moment. Però s'ha comprovat que a 30, 40, 60, 80, segons per on circules, evident que redueixes accidents, i la gravetat de les topades. Posar el límits a 100...ja n'hi ha que se les passen i de molt. Però no hi ha controls suficients. Voleu arribar als 120 km/hora? Per arribar els primers al cementeri? Procurau no topar amb qui no hi té res a veure.
Valoració:9menosmas
Per Jaumet, fa 21 dies
Més velocitat vol dir més accidents i més greus. És a dir, més morts, més ferits i més retencions.

Arribarem més tard a casa i qualcuns no arribaran... o no arribarem...
Valoració:11menosmas
Per uuufff, fa 21 dies
Efectivamente (acaba de descubrirse la pólvora).
Y si vas a 80, mejor. Y si circulas a 60, mejoramos. Y si lo haces a 40, ya ni te digo.
Servidor no es de los que corren ¿Para qué?.
El problema es otro. En Mallorca sobran como mínimo 400.000 personas venidas de todos los confines de la Tierra. Y consecuentemente, otros tantos cacharritos de dos, tres o cuatro ruedas.
Así de claro. Naturalmente, ya no hay remedio. Por cierto: ¿Cuántos de estos Vianants de Mallorca tiene coche, moto o patinete?
Bon día.
Valoració:-2menosmas
Per De Asprer, fa 22 dies
Es bien posible, que solo el carril VAO haya costado la legislatura en Palma al bobo del alcalde. Un sinsentido que ha castigado diariamente a las personas que sueñan con ir a 50. Ir a 100 en la via de cintura es otro sueño, un despropósito todo.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente