cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Manacor celebra els 50 anys de l'Escola de Mallorquí

L'auditori Municipal de Manacor es va omplir per celebrar els 50 anys de l'Escola de Mallorquí. Aquest dijous s'hi ha fet un acte preciós i emotiu. La intenció era fer partícip la gent, incloure-la en la celebració i posar en valor la trajectòria d’aquesta institució que vetlla per la difusió de la nostra llengua i la nostra cultura.

800 persones han omplit el teatre i han fet possible un gran mosaic humà en el qual tots els assistents han dibuixat el logotip de l'aniversari de l'entitat.
Professors, alumnes, músics, i manacorins en general han participat d'un acte que ha comptat amb la participació de Toni Gomila, qui ha conduït l'acte, que ha fet un recorregut per la història d'aquests 50 anys.
Mar Grimalt, Sebastià Gris, Roger Pistola i Carles Medinguió han posat música i el muntatge escènic ha estat realitzat pel també actor Joan Miquel Artigues.

El Batle, Miquel Oliver s'ha compromès, en el seu discurs, a continuar dotant de recursos aquest necessari instrument de normalització.

Biel Barceló, fundador de l'Escola, també ha pujat a l'escenari i després de cinquanta anys ha tornat a demanar als assistents que fessin «florir la llengua per Manacor». Una idea amb la qual s'ha tancat l'acte, «convidau tothom a compartir la nostra llengua».

I per acabar, s'ha cantat La Balanguera, himne de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jordi, fa 9 mesos
Visca Manacor!
Visca Mallorca!
Visca la llengua catalana!
Visca el diasistema catalanoccità!
Llarga vida a s'Escola de Mallorquí!
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente