cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
15°

PAC de Pollença: el mateix metge que acabava d'atendre uns turistes en anglès li diu a una pacient que li parli en castellà

Els fets succeïren el capvespre del passat dissabte, una pollencina amb una afectació a un ull va dirigir-se al al Centre de Salut de Pollença i quan va ser el seu torn, el metge li va demanar que li ocorria. Ella es va treure les ulleres i li va mostrar l'ull i li va començar a explicar l'afectació, però el metge la va interrompre i li va dir que li parlàs en castellà.

La pacient va continuar la conversa en castellà. Posteriorment, en mostrar la seva contrarietat pel que havia passat, el zelador li va explicar que el metge «fa poc que és a Mallorca».

La pacient ha explicat a dBalears que es dona la paradoxa que just abans que ella, el metge havia atès uns turistes i ho havia fet en anglès.

També vol deixar clar que considera que el problema no és del metge en concret, ni de les persones de fora que venen a fer feina a Mallorca, sinó del sistema que permet que gent que ni tan sols entén la llengua pròpia de Mallorca, pugui accedir a llocs de feina d'atenció al públic.

Cal ressenyar que és la tercera vulneració de drets lingüístics al PAC de Pollença que es denuncia públicament en els darrers mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Quinoiquefan, fa 7 mesos
Com que "saber catalan no sirve para nada" és el lema primer d'aquesta gent, el seguent deu ser el de "curar catalanohablantes es perder el tiempo".
I a sobre, ara que els nostres llicenciats en Medicina a la nostra universitat, estana punt d'acabar el MIR, aquests foranis racistes, supremacistes del Castellà, etnocentristes i éssers inhumans amb la pobra gent d'aquí, els hauràn pres totes les places i els nostros s'en hauran d'anar fora, per mor de tanta injustícia i tan d'odi sense motiu.
Valoració:10menosmas
Per Duna, fa 7 mesos
Feu com jo! Vaig queixar-me a la coordinadora del meu centre, els vaig fer una nota dien que si el metge no t'enten pot representar un problema per la teva salud, degut a la falta de comprensió, hi han estudis que confirmen aquesta teoria. I li vaig dir que si degut a això tenia algún problema de salut, els responsables serien ells si no em canviaven el metge..al cap de uns dies tenia metge nou, un 10. Els metges que no ens entenen...barco !!
Valoració:12menosmas
Per El xiquet de la Vall, fa 7 mesos
Com a metge i malalt he sigut testic desde fa molts anys de la intolerància i no deixar parlar en valencià en les relacions metge malalt. I si parles valencià el metge o metgessa monolingüe excluient en castellà o espanyol no et facilitarà que t'expreses en valencià. Per no dir,no te diuen ni bon dia i aixó que porten anys i anys al País Valencià. En fi defendre el valencià català depén de cadascú de nosaltres i de polítiques valentes que ajuden a que se parle valencià.
Antivalencianisme i anticatalanisme són sinònims,que no ens confundeixquen.
Amb el requisit lingüístic obligatori eixe supremacisme excluient sobre els catalano parlants no seria tan avassallador No volen que parles en valencià o català en la teua terra. De fora vindran que de casa ens trauran aplicat al ús social del valencià -català. No oblidem que som germans de llengua .
Valoració:17menosmas
Per Unaperaquí, fa 7 mesos
Talment Xisca, és exactament aquest el problema. Que no els dóna la gana! Que estan entestats en què noltros girem la llengua. Idò per jo, poden pujar aquí i mirar Portopí, que no la giraré.
Valoració:16menosmas
Per xisca, fa 7 mesos
I bono. Ho tornaré a dir. Que les passa als metges i metgesses castellans que NO VOLEN entendre els pacients catalans ( mallorquins). A la resta de països d'arreu del MÓN, parlis com parlis, t'entenen i te cuiden. Pensen que duen a terme una creuada? Ja ja ja ja. Ells sí que son una bona creu. Esper NO trobar.ne cap.
Valoració:14menosmas
Per Jaume, fa 7 mesos
Au metget, go home!
Valoració:14menosmas
Per DAGUEN DAGUEN, fa 7 mesos
Trob que és vergonyós que una persona no pugui dirigir-se aquí, a Mallorca (en Mallorquí o Català, com ho vulgueu dir) a qualsevol taulell o mostrador.
Valoració:22menosmas
Per 2000, fa 7 mesos
@normal, tu parles arameo? jajajajajajajajajajajaSi igual que els que ens exigeixen "háblame en cristiano"jajajajaja
Valoració:12menosmas
Per Almogàver, fa 7 mesos
@Patriota de Xusmistan, hi ha que ser colonitzador imperialista per comparar l'anglès amb el català (mallorquí per el gonelles).
Valoració:12menosmas
Per Amb les herbes molles.,,, fa 7 mesos
No vos preocupeu. Per poc que puguin, aquesta gentada forastera que ha vingut aqui a menysprear- nos i a menystenir- nos, ens treuran defora i haurem de partir amb les mans damunt del cap, si no anam vius.
Però encara hi ha un boig per aqui, que diu que queixar- nos del que ens fan, és motiu de denúncia i segurament d'expulsió, pels que ens atrevim a defensar la nostra cultura. Perque hi ha renegats que creuen que enfadar- nos contra els que han vingut aqui a viure, però que odien la nostra cultura i la volen extinguir és un delicte.
El racisme i la xenofòbia també son delictes pels que venen de fora. I no estan exempts de ser acusats, si menyspreen i maltracten a la nostra gent.
Per exemple, els blancs colonitzadors d'Àfrica eren els forasters que cometien els abusos contra els nadius. I a ningú se li ha ocorregut mai tractar de racistes als africans i de víctimes als colons i aqui tampoc ho consentirem.
Sia ben vingut el que de vol integrar a la nostra comunitat i ser un més Però el que ve a liquidar- nos cultural i socialment, val més almenys aïllar- lo i no donar- li guanys ni facilitats.
Valoració:44menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente