cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Govern no descarta retallar els drets dels catalanoparlants a més àmbits de la funció pública

El portaveu del Govern, Antoni Costa, no ha volgut aclarir aquest divendres si l'eliminació del requisit lingüístic s'estendrà, com reclama l'extrema dreta, a tota la funció pública i no només a l'àmbit sanitari «Ni es descarta ni es deixa de descartar», ha afirmat a la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

«La realitat és la que es va aprovar dilluns», ha indicat en relació amb l'acord perquè el català deixi de ser requisit per a treballar a la Sanitat pública.

Segons Costa, la mesura al sector sanitari, continguda a l'acord PP-VOX era una mesura en primera instància que calia complir encara que, ha afegit, «de moment no hi ha segones instàncies, es veurà en el futur». El PP deixa clar així que es troba a mercè de les dèries de l'extrema dreta, des d'on ja han assegurat que volen anar més enllà de la supressió del requisit del català a la Sanitat i estendre'l a tota la funció pública.

Segons ha assegurat la portaveu parlamentària de VOX, Idoia Ribas, «el català deixarà de ser un requisit per a tots els funcionaris», no només el personal sanitari. A més, ha precisat que l'«eliminació del català» serà «de manera gradual».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Cupaire de Palma, fa 11 mesos
Per Der Asprer és així com tu dius ,tens tota la raó del món.
Ànim i endavant! Visca la Terra.
Valoració:3menosmas
Per Xx (ver), fa 11 mesos
En la següent legislatura el peperam estarà més enfonsat que mai, en haver-se contaminat de la presència del ultra-nazis de bocs. Després maleiran la seva pell ! I és que ho estan cercant amb delit. Per ells faran !
Valoració:5menosmas
Per Anselm Llull, fa 11 mesos
D'aquí quatre anys se'n penediran...
Ploraran llàgrimes de sang.
Valoració:10menosmas
Per Arxi, fa 11 mesos
Dones, colectiu important i amb més poder del que pensem, encara votareu aquesta xusma que nega la violéncia de gènere? Que es nega a fer un minut de silenci davant dels ajuntaments per condemnar-la? Si els voteu és que sou tant tontes com es pensen, igual que la poma de la Prohens, rient com una beneïta, sense dignitat ni moral...quin país d'ignorants!!
Valoració:27menosmas
Per Jo, fa 11 mesos
Aquests xulos de piscina, es volen carregar els nostres orígens...que recordin que li va passar al llest d'en Bauzá i aquest pallasso d'en Campos i la seva Titella, la Prohens, que recordin que hi ha una constitució que defensa els nostres drets també, o sigui que vigilin que les canyes no es tornin llances..
Valoració:25menosmas
Per Per De Asprer, fa 11 mesos
Burro, analfabet, parles català de Mallorca, perquè el rei Jaume, quan va lliurar aquesta terra dels sarraïns, la va repoblar amb catalans i aragonesos...del contrari la teva mare aniria amb burka...el mallorquí és una variant del català, com és el que parlen a Girona o a Tarragona...llegeix més i no facis el ridícul!
Valoració:25menosmas
Per Toni, fa 11 mesos
Quina incultura i quan d 'odi. l'unica solucio per salva sa nostra llengua,es la independencia.
A mem si tenen collons d anar a emprenyar a n'hes bascos.Diu no se qui catala d Barcelona,si no tens ni idea del que xerras.
Valoració:23menosmas
Per El 155 no és just pels independentistes, fa 11 mesos
Sabíem, que no estava capacitada per governar una comunitat autònoma. I menys encara, una de tan complexa com la de les Illes Balears.
Però de no saber gestionar el nostre petit país insular, a destruir el seu patrimoni cultural i fer dels joves de la nostra terra uns pàries, ja que els posa tot tipus de través per impedir- los que siguin per ells, les places de funcionaris de les nostres institucions, donat a que ho prepara tot perque tenguin més avantatges la gent que ve de fora per agafar els nostres llocs de treball segurs ben pagats, inclosos en la preferència els estrangers monolingües del castellà, que només Déu sap com s'han tret els seus estudis i la carrera en cas de tenir- la, però que ténen unes notes molt altes que no corresponen als seus coneixements i wue per aquest motiu desbanquen a la nostra gent, demostra que no just no serveix pel càrrec, sinó que no estima a la seva terra, que la gent dels seu poble per la que hauria de vetllar, si no que la persegueix i castiga per ser qui és i que per no perdre la cadira, consent en fer tot els que li manen uns nazi- feixistes anticonstitucionals, que intenten destruir a la nostra terra, a la nostra cultura i a la nostra gent i que a un país normal, estarien il.legalitzats i prohibits.
Que vagi alerta, perque ella no està per damunt del bé i del mal, sinó que també esta subjecta a les lleis i no és inviolable com el monarca. I si comença a fer desastres la duran als tribunals.
Valoració:23menosmas
Per lluís, fa 11 mesos
Sería fantàstic retallar els drets dels castellanoparlants. No sé a què esperen, doncs és el més llògic tenint en compte que el castellà no és la llengua propia.
Valoració:21menosmas
Per --, fa 11 mesos
Passar de formar part del Acampallengua, "aquelarre catalanista" (Vox dixit), a ser botxí de la llengua.
Prohens, no has trobat un indici de decència en cap llibre dels molts que has llegit?.
Del Correllengua a Director General amb Vox per fomentar l'esport base.
Toni Prats, a un futbolista és impropi demanar-li decència, però, quin tipus de valors es poden transmetre als nins i nines mallorquins que escoltin el discurs d'un fals ídol?.
No deixa de ser curiós que el mateix personatge que va pronunciar allò del "aquelarre" sigui el que t'ha posat en una Direcció General.
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente