cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La FOLC reclama a Prohens que deixi de fer demagògia amb la llengua: «No és el motiu real pel qual falta personal sanitari»

Isaac Buj - Europa Press

La Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), de la qual forma part l'STEI Intersindical, ha expressat el seu rebuig a la decisió del Govern de no exigir el català per a accedir a una feina a la Sanitat pública, un fet que suposa «la devaluació una vegada més dels drets de les persones catalanoparlants de l’arxipèlag».

També reclama al Govern de Marga Prohens que «deixi de fer demagògia amb un tema tan sensible com la llengua, que no és el motiu real pel qual falta personal sanitari a les Illes Balears». Així, apunten que el que cal és «garantir els drets dels pacients a fer servir la seva llengua quan siguin atesos i millorar les condicions de tot el personal empleat públic del Servei de Salut». De fet, el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears ha reconegut que l'eliminació del català «no és la mesura principal per atreure personal sanitari a la comunitat autònoma».

Per tot això, la FOLC exigeix al Govern i al Partit Popular que «deixin de ser hostatges de l’extrema dreta de VOX i treballin per la cohesió social de l’arxipèlag i el foment de la diversitat lingüística i cultural del territori».

Finalment avisen que des de la Federació respondran «qualsevol agressió que es produeixi contra la nostra llengua, a qualsevol indret del domini lingüístic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jbm, fa 11 mesos
Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que, ... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.
Valoració:6menosmas
Per escardapenyes, fa 11 mesos
Sé que és difícil aguantar els escrits que no arriben a comentaris de aquest que es diu "destroyer", crec que sortiriam guanyant si l'ignoravem.
A més sempre diu el mateix
Valoració:6menosmas
Per Un de Son Pisà, fa 11 mesos
Cap metge ens pot obligar a parlar en castellà. El govern Prohens ha de cercar solucions perquè ningú ens obligui o ens suggeresqui a girar la llengua. Si no hi ha requisit, que posin un traductor a cada consulta dels metges que no entenen la nostra llengua. Que ho facin com vulguin, però nosaltres no hem de girar de llengua.
Valoració:11menosmas
Per Macià, fa 11 mesos
"Destroyer", pareixes un personatge dissenyat pel nacionalisme català amb la intenció de desprestigiar i ridiculitzar el nacionalisme espanyol (que tanmateix es desprestigia i es ridiculitza tot sol).
Valoració:4menosmas
Per Teresa, fa 11 mesos
Ja se sap que el problema no és la llengua, el problema és l'alt preu de l'habitatge i l'alt cost de vida en general a les Balears.
Valoració:15menosmas
Per Pepet, fa 11 mesos
Destroyer,s'hande financiar la faes,yunque,kikos,i d'altres afins a l'ultra i dreta,com tu?
Valoració:13menosmas
Per Dolors franquet, fa 11 mesos
Els que diuen voler " recuperar libertades", ho fan sempre SUPRIMINT les nostres, paradoxa recurrent dels monolingues que ni tan sols coneixen el significat d' una paraula en la seva única llengua.
Valoració:25menosmas
Per Moix, fa 11 mesos
Ningú combrega amb rodes de molí. De fet poca gent combrega ja. Vostè, Sra Malintxe és una demagoga que està en contra de la llengüa d'aquestes illes per molt que ho vulgui disfressar.
Valoració:21menosmas
Per Demagògies, fa 11 mesos
Aquesta Prohens posa l'excusa dels sanitaris i na Gómez del Pacte de retrocés de la llengua catalana no en posava cap, simplement va ampliar la moratòria del coneixement del català que és la manera hipòcrita d'implantar la supressió del requisit. Ni uns ni altres no tenen cap credibilitat, vet aquí el motiu real que ha provocat que el català hagi perdut prestigi social.
Valoració:14menosmas
Per Quin merder!, fa 11 mesos
Se faran llargs, aquests quatre anys de legislatura dretuna. Governant una gent carregada d'auto- odi, incompetent, que és esclava dels nazifatxes i que fan tot el que els manen ells
Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente