cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'OCB acusa Prohens de posar en mans de Vox una arma contra el català

Vox dirigirà la nova Oficina de Garantia de la Llibertat Lingüística, que s'activarà a partir del mes de setembre i començarà a funcionar a partir de gener, després de l'entrada en vigor dels nous pressupostos.

L'Obra Cultural Balear ha demanat aquest dissabte, a través de les seves xarxes socials, una rectificació a la presidenta del Govern, Marga Prohens. L'entitat denuncia que Prohens ha posat «en mans de l'extrema dreta antimallorquina un instrument polític contra la nostra llengua i cultura».

L'OCB ha recordat que el programa electoral del Partit Popular no preveia la supressió de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, així com tampoc havia anunciat la intenció del partit de crear una pseudooficina política denominada 'Oficina de Garantia de la Llibertat Lingüística'. L'OCB conclou, per tant, que Prohens ha enganyat els seus votants.

La cessió d'aquesta «arma contra el català» a la formació d'extrema dreta no es va incloure als acords de govern signats fa unes setmanes per les dues formacions, de manera que, segons diu l'OCB, aquesta decisió també s'ha pres d'esquenes a la ciutadania.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Dic jo, fa 12 mesos
No t'equivoquis, Vilalta. Tu només ets esclau de la teva curtor, que t'impedeix de aprendre una llengua que infants venguts de fora tarden menys d'un any a aprendre perfectament sense cap problema. Això teu només és estupidesa supremacista.
Valoració:7menosmas
Per res de subvencions, fa 12 mesos
Prohens: Tendrás que aguantar toda la bilis que llevan dentro, que no es poca. Tú a lo tuyo. Nada de subvenciones a nadie. Y si la cosa les viene corta, que hagan como los de Podemos. Cierres y despidos. Que, por cierto, es lo que hace cualquier empresario cuando la caja baja.
Valoració:-4menosmas
Per Est, fa 12 mesos
Osti tu, el castellufo que segons qualcuns il.luminats és d'abans del temps dels neandertals i, per tant, el fatxa Villalta diu que a eÑa no poden ser esclavs de llengues medievals perque tufejen a naftalina, la castellufa seva deu fer olor a porquims.
De fet els nazi-fatxes cada dia estan amb el terrat més foradat, i en fan gala. Olé!
Valoració:9menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Como he dicho en otros lugar, los habitantes de las diversas regiones de España no pueden ser esclavos de lenguas regionales heredadas de épocas medievales y huelen a naftalina.
Valoració:-3menosmas
Per És una monstruositat, fa 12 mesos
Aquesta Prohens no pot ser més perversa del que és.
La falta d'altres qualitats, la compensa amb la seva mala llengua, que quan no insulta, és perque acusa en fals. I ara, ens sorprèn amb aquesta monstruositat.
Sort que vivim a Europa, a on segons quins càstigs estan prohibits.
Valoració:11menosmas
Per Ja ho val, fa 12 mesos
No sé perque, aquesta donà no s'en va al seu poble a vigilar l'Euskera, i ens deixa tranquils a noltros.
Serà perque noltros no li feim por, però els abertzales si?
Valoració:16menosmas
Per dic, fa 12 mesos
Itant: Poden deixar de subvencionar la cultura dels toros.
Valoració:19menosmas
Per Joan, fa 12 mesos
@Vesaferpunyetes,
En roc en minúscules vol dir que ELL(s) ho farien molt millor. El problema és que a ELL(s) no els vota ni Déu.
I qui és/són ELL(s)?
Són els malsofrits de sempre. Els 3000 vots tudats de tota la vida.
L'exfalangista, en Requilla, en Quelites, els d'ASM, els Sobiranistes per les illes, els CUP Crida per Palma... i tots aquells que s'enfaden perque MES no és el que ELL(s) volen, sino que és el que volen el seus militants.
Com veus, ELL(s) és(són) un grans demòcrates.
Valoració:-4menosmas
Per Maikel, fa 12 mesos
Aquest assumpte de la gent VOX i llur atacs contra el català, estan encara pendents per veure. El cert constatat ha estat la nul·la protecció/promoció des de Més castellà per Mallorca, al capdavant de tot l'aparell lingüístic oficial durant anys, car no han fet més que aferrar-se a la cadira, perdre temps i han traït als seus votats... I això sí, sense cap dimissió ni una.
Valoració:7menosmas
Per Vesaferpunyetes, fa 12 mesos
I que vols dir amb això roc en minúscules?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente