cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Els treballadors del Tren de Sóller anuncien sis dies de vaga

Els treballadors del Tren de Sóller han fet un preavís de vaga per als dies 22, 23, 29, 30 i 31 d'agost i del 7 al 9 de setembre, després de no haver aconseguit arribar a un acord en la negociació del nou conveni col·lectiu.

La federació de Serveis Ferroviaris de CCOO ha explicat que ja han comunicat a l'autoritat laboral el preavís de vaga per als vuit dies assenyalats.

Els sindicats reclamen pujades salarials del set per cent per a 2023 i del quatre per cent per a 2024, però la discrepància se situa en la resta de punts de l'acord col·lectiu, que segons el sindicat «l'empresa no ha volgut negociar».

«El Tren de Sóller és l'única empresa ferroviària a nivell nacional que no té un reglament de circulació de trens, ja que fa anys es va instar la conselleria responsable en matèria de transport a publicar un reglament en aquest sentit, que és primordial en aquest tipus d'empreses», ha assenyalat el coordinador la federació sindical, Miquel Àngel Vadell.

El representant de CCOO ha apuntat que «hi ha unes mancances de seguretat al Tren de Sóller que són molt greus i s'està a anys llum del que hauria de ser la seguretat ferroviària», ha agregat Vadell.

Pel que fa a les reivindicacions laborals, denuncien que «cada vegada hi ha més contractes temporals», en forma de fixos discontinus, de sis o set mesos, quan el que es demana des de CCOO és que «hi hagi una contractació a llarg termini».

Per altra banda, una altra de les seves reivindicacions se centra en la configuració dels torns de treball, que «no permeten que hi hagi un mínim de conciliació de la vida familiar», ja que el 70 per cent dels torns són partits.

En el preavís de vaga del comitè d'empresa, també es reclama la regulació efectiva de les vacances i el seu gaudi en el període d'ocupació o el cobrament d'un plus per la jornada fraccionada, entre altres qüestions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jr Bosch, fa 12 mesos
Callos Villalta: I tu que saps? Veig els treballadors mes responsables, que no els especuladors pseudoempresaris
Valoració:7menosmas
Per Arditti, fa 12 mesos
Independentment d aquesta vaga ( que la trob legítima), els preus per anar amb aquest tren són un abús. La setmana passada voliem anar-hi per fer qualque cosa diferent, 2 adults 2 menors, 25 euros per hom. Ni residents ni punyetes... val més anar a aqualand. A més la de la cabina que venia els tiquets era una alemana prepotent que en xerrar-li amb mallorquí ens va mirar amb cara de fatxa capquadrada. No hi vam anar, menos mal perquè després vaig llegir que Sóller, sa Calobra, etcètera... estava col·lapsat. I així van les coses. La diàspora mallorquina prest començarà.
Valoració:14menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Guilem, no seas ingenuo (o demagogo): la ùltima cosa en la que piensan todos los huelguistas es en los usuarios.
Valoració:-7menosmas
Per Guillem, fa 12 mesos
Una Concessió Administrativa de Servei de Transport Públic a una empresa privada, no hauria de comportar l'incompliment sistemàtic de les normes d'accessibilitat, ni la vulneració del dret dels treballadors a l'estabilitat laboral tal com està passant en el tren de Sóller. Esperem que la vaga sigui exitosa, que es millorin la qualitat de les prestacions per els usuaris i la qualitat dels llocs de feina per els treballadors.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente