cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L’STEI exigeix la negociació de mesures per a garantir la igualtat dels docents i pal·liar els efectes dels processos convocats el 2023

217327

«Cap de les normatives estatals i autonòmiques relacionades amb el procés d’estabilització no ha previst els efectes colaterals i les greus conseqüències de conciliació que aquestes podien tenir damunt el col·lectiu docent». Així de contundent s'ha mostrat l'STEI aquest dijous.

Per al sindicat, «la imposició d’un procés d’estabilització que no s’adaptava a la situació del món docent, l’establiment d’uns processos d’accés no per illes, la manca de previsió o en com això afectaria el concurs de trasllats ha redundat en una situació de malestar entre els docents que, si es manté, pot ser realment perillosa per a la cohesió dels claustres. Totes aquestes mesures s’han duit a terme sense cap tipus de negociació amb els representants del professorat».

En aquest sentit, l'STEI denuncia que no s’ha volgut tenir present, per exemple, el que suposa anar a fer feina a una altra illa, «cosa que no passava des de feia molts d’anys en què tothom triava a quina illa es volia presentar. Tampoc s’ha tengut present la interacció d’aquests processos amb el concurs de trasllats i com això afectaria cada un dels col·lectius que hi ha de participar».

Per això, consideren que calen mesures per a «pal·liar els efectes, de cara al curs 2023-24, per les persones afectades, com les permutes, les mateixes excedències i permisos per a funcionaris de carrera i en pràctiques i la igualació de totes les retribucions, entre d’altres, algunes ja previstes a l’Acord de millora de l’ensenyament públic».

També n'assenyalent altres com la reducció de la fase de pràctiques per a persones amb fills menors de 12 anys o amb cura d’un familiar, la negociació dels criteris de quota perquè totes les vacants es considerin de plantilla orgànica, la readjudicació de places al col·lectiu afectat per poder canviar d’illa amb les places que sorgeixen l’agost i el setembre i comissions de serveis amb canvi d’illa des de la primera definitiva.

Pel que fa al proper concurs de trasllats, d’àmbit autonòmic, l’STEI estudia amb els serveis jurídics del sindicat quines mesures es podrien dur a terme per a garantir la seguretat jurídica i la igualtat de tots els participants.

L’STEI Intersindical reclama que la Conselleria d’Educació i Universitats «obri un procés de negociació real en l’àmbit de la Mesa sectorial de totes les mesures esmentades abans. Algunes d’elles han d’entrar en vigor el proper 1r de setembre, per la qual cosa cal encetar el procés de diàleg dins el mes d’agost, ja que moltes persones les necessiten ja».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafel, fa 12 mesos

És vergonyós que companys docents menyspreïn i insultin al col·lectiu d'interins que han aconseguit plaça en el concurs de mèrits, prop de 3000, amb l'argument de no haver passat per oposició ordinària. Concursos i oposicions són tan sols procediments de selecció. L'opositor que aprova no té per aquest fet cap virtut singular que no tengui la resta, no contribueix en res especial al benestar comú, és tan sols una millora individual,un objectiu personal, però no és ni millor ni pitjor ni més que d'altres. Per què d'això va en el fons, de voler ser més, de valdre més, de distingir-se i obtenir per això algún premi. Sóc funcionari jubilat, vaig passar en el seu moment per oposicions lliures i això no me va fer millor. La dedicació, l'experiència i l'enamorament de la professió de mestre és el que m'ha fet sentir que servia a la Comunitat. Suposo que la immaduresa i la inexperiència fan escriure comentaris com els que circulen aquests dies sobre els funcionaris estabilitzats, que tenen els mateixos drets i tan o més problemes de conciliació que els altres. No trenqueu la convivència, respeteu als companys i, sobretot no us creieu millors per que no ho sou.
Valoració:-1menosmas
Per haguessiuopositat, fa 12 mesos
@Toni, pots substituir regalar per comprar idò, si així t'agrada més. (se veu que els opositors no han pagat cap taxa i a ells els han regalat la taxa, el temps i sous invertit a treure unes opos, no?)

El meu comentari era per posar de manifest que el procés és injust tant si ho voleu acceptar com si no, però sobretot de fer veure que un pren unes decisions, que tenen conseqüències, que no voleu acceptar (com la queixa de l'STEI).

Si t'aficaves a la concertada, havies d'acceptar les conseqüències dels teus actes, acceptant que cobraries manco i faries més hores que un professor a la pública.

Qui s'afica a interí, sap perfectament que anirà rodant, i s'ha d'acceptat que allò és una feina inestable, que cap plaça té pertanyia pel simple fet d'haver tirat uns papers a un borsí fa X anys.

Qui ha estudiat unes oposicions, haadeixant en pausa tota la teva vida personal per assolir una estabilitat i uns avantatges que tenen els funcionaris de carrera. S'han d'acceptat les conseqüències i les implicacions dels actes en cada cas, cosa que no sempre queda clar que alguns faceu.

En alguns casos exigiu i exigiu i vos dedicau a acusar d'insolidaris (deixarem de banda els insults directes) als que han fet les coses com i quan tocava per assegurar-se un lloc fixe aprop de casa i que ara se senten menyspreats per un procés malgarbat des de Madrid. Per afegir al mullat, alguns sense vergonya i sense amagar-se de intrusisme aberrant tot per tenir una plaça (cal parlar dels caps visibles de més d'un sindicat que són els primers que no han tengut cap vergonya a acceptar que s'han presentat a 30es d'especialitats, 29 de les quals no són la seva, o gent de les arts que ara farà assignatures tecnològiques?)

Quant a la gent que ha aprovat oposicions i no ha tret plaça, ho he expressat ben clar a l'anterior missatge, si vols ho llegeixes i sinó no. Probablement ni tan sols t'has aturat a llegir-ho perquè en comptes d'intentar entendre, t'has posat a la defensiva.

Ho pots pintar com tu vulguis, però la injustícia sobretot amb els que acaben d'aprovar oposicions, i els comptaran zero punts d'experiència, és majúscula.

I com bé dius vos heu presentat amb unes condicions i amb uns mèrits. Però ara resulta que no ho acceptau tampoc. Sabíeu de sobres que el concurs és a nivell de Comunitat, per tant, novament, se tracta de ser conscient en cada moment de què se fa, i acceptar-ne les conseqüències; hi ha hagut processos d'oposició més que abastament com per ja haver tret plaça i no haver de fer maletes i haver de canviar d'illa a la força.

Valoració:0menosmas
Per Sebastià Martorell, fa 12 mesos
Hi ha diferents formes d'accedir a una plaça fixa, i no només a l'àmbit de l'empresa privada, també a la pública: concurs d'oposició, concurs de mèrits, antiguitat... totes regulades i amb la mateixa validesa. Aquestes persones que han accedit per concurs de mèrits a les places fixes ho han fet mitjançant un sistema d'accés establert per llei, en què es valorava l'experiència, la nota de carrera, la formació i altres mèrits com haver aprovat oposicions sense plaça. Per què vos queixau un petit grupet de docents ara? Perquè veis que al proper concurs de trasllats, on es decideix la plaça definitiva, molts d'aquests funcionaris tindran més puntuació que voltros. Preteneu canviar les regles de joc al vostre gust. No teniu el suport de cap sindicat, únics interlocutors legals davant de l'administració. Només cercau el vostre interès particular. I a més teniu la santa barra de dir que no aneu en contra dels estabilitzats per mèrits. Sou molt vius.
Valoració:-2menosmas
Per @El dimoni vos vetlla, fa 12 mesos
"...fenomenos sense cap vocació rodant per llistes a lo que surt any a any per la pagueta, també n’hi han...", per la pagueta?? Perdona, però te paguen per fer una feina. N'hi ha que la fan millor i n'hi ha que pitjor, com per tots els àmbits, desgraciadament. Te diré que he conegut uns quants funcionaris de carrera professionalment mediocres, i sí, havien aprovat unes oposicions amb plaça. Conclusió: haver aprovat una oposició amb plaça no te fa millor professional que altres, ni te dona dreta menystenir els altres, per un procés que ha posat en marxa l'Administració estatal forçat per la UE, per haver tengut durant tants anys la gent en frau de llei. I ara pots repetir les vegades que vulgues la paraula regal, si així te sents millor, però això no ho convertirà en veritat.
Valoració:-2menosmas
Per El dimoni vos vetlla, fa 12 mesos
@Toni, regal. Quin és l’argument, què han pagar taxes? En serio? Que hi ha docents que han aprovat opos i que no han obtingut plaça? Idò desde que el temps és temps!! Vaja novetat. No sé si ets del gremi, jo sí, i fenomenos sense cap vocació rodant per llistes a lo que surt any a any per la pagueta, també n’hi han, i ara, efectivament els hi han regalat la plaça, així ras i curt.
Com en tot, hi ha de tot, però aquest procés és si més no injust, opositors que s’han currat unes opos que han triat després dels estabilitzats? I al novembre al fer el concurs de trasllats si funciona igual i els estabilitzats ocupen les places de plantilla orgànica, els opositors a ocupar el que quedi de plantilla orgànica a Eivissa, Formentera i Menorca? @Toni, regal, i a més injust.
Valoració:-2menosmas
Per Toni, fa 12 mesos
@haguessiuopositat: Te donaré una mica d'informació, perquè veig que practiques un dels esports més freqüents avui en dia, és a dir, parlar sense saber bé de què es parla.

En primer lloc, el concepte 'regal' s'empra d'una manera pejorativa en aquest cas (els han 'regalat' la plaça). Aquí estàs obviant que la gent ha pagat unes taxes, uns 120 euros en total (inscripció + certificat mèdic) per cada especialitat a què ha concursat. Un concurs de mèrits no és un regal, és un concurs (competència oberta entre diverses persones que es troben dins un mateix ordre de condicions per triar-ne la millor o les millors) de MÈRITS, al qual no es pot optar sense complir uns REQUISITS.

Per si això no fos prou, te diré que hi ha gent que s'ha presentat una o diverses vegades a oposicions, i ha aprovat fora plaça. També hi ha gent que ha hagut d'arriscar-se deixant feines, o partir a una altra illa, fer mitges jornades, etc., per poder entrar en la 'roda' i anar acostant-se a casa seua com a funcionari interí.

Per tant, opinions com les teues són injustes, i inclús diria que malintencionades, perquè no sé què és el que pretens demonitzant un col·lectiu que ha estat fent feina allà on l'Administració l'ha requerit durant tots aquests anys d'abús de la figura de l'interí.
Valoració:2menosmas
Per haguessiuopositat, fa 12 mesos
No hi estic d'acord. La gent que ha passat el procés d'estabilització, a sobre que se'ls hi regala una plaça sense el més mínim filtre més enllà d'haver presentat uns papers per a un borsí , a més triaran al concurs de trasllat abans que gent que si ha tingut la valentia i els nassos de presentar-se a un procés d'oposició com toca, invertint-hi temps personal, familiar, esforç i en alguns moments arriscant la salut mental per la pressió..., que funcionaris desplaçats, en expectativa, i que els funcionaris de carrera anteriors....
El mínim que hauria de passar als estabilitzats, és el que hi ha ara mateix, que els pugui tocar a qualsevol altra illa. Si vols triar a la teva illa, haver-te presentat a oposicions, que ja n'hi ha hagut si mateix d'ençà del 2018 com perquè tothom s'hi hagi presentat i haver aprovat a la 2a o 3a. i 4a vegada). Per l'únic col·lectiu que si s'hauria d'haver fet algun tipus de compensació és als opositors que hagin aprovat però que hagin quedat fora perquè no hi havia places.

Que no vaig per dit tampoc que les oposicions com estan plantejades actualment no són la millor manera de triar docents, però com a mínim són un filtre, t'assegures que és gent que té comprensió lectora (ha llegit una 30a de temes i els han entès), i que és capaç d'esforçar-se i funcionar bé sota pressió).
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente