cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Un metge del PAC de Sóller li diu a una nina de dos anys: «Me lo puedes decir en castellano?»

Segons ha explicat MC, mare d'una nina de dos anys, al seu perfil de Twitter, aquest dimecres migdia ha succeït un nou fet que demostra la necessitat que els metges arribats de fora de Mallorca s'adaptin a la realitat social i lingüística d'aquí.

Els fets han succeït el migdia de dimecres al Centre de Salut de Sóller. La mare ha duit la seva filla de dos anys a una visita al pediatre. Quan eren davant el metge la mare ha convidat la filla dir-li al metge on li feia mal: «Li dius al metge què te passa?» i la filla ha dit mentre s'assenyalava l'orella amb el dit: «Mal aquí». Aleshores el metge ha tengut una reacció ben poc empàtica i en un castellà amb accent argentí ha dit: «Me lo podéis decir en castellano? Yo, el catalán…»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per ,,,,,,,,,, fa 10 mesos
Olga; amb gent tan "bonista" com tu hem d´agrair l´estat de la nostre llengua.Idò si,es falta d´empatia.Aquest doctor si va a trevallar a l´estranger segur que no els preguntarà si li poden parlar en castellano.
Valoració:4menosmas
Per Olga, fa 10 mesos
Francament, trobo PENOSA la interpretació incorrecta (negativa, totalment tancada) de la mare, confirmada , per desgràcia, per periodista i mitjà i per tots els que han "vist" aquesta pregunta EDUCADA I CORRECTA com una falta de respecte, i fins i tot com un ATAC personal, i han utilitzat paraules que estan realment fora de lloc (falta d'empatia!?). Amb aquesta ACTITUD (bel -ligerant: interpretar com un atac el que NO ho és en absolut) no hi pot haver pau. TOTS som estrangers fora del nostre país i a tots ens agrada que ens acullin i rebin bé quan realment NO FEM RES mal fet. Una pregunta EDUCADA no es mereix aquestes reaccions. Hi ha frases que poden encendre els ànims obrint velles ferides mai tancades, com: "Háblame en cristiano". Però que sigui "comprensible" la reacció, tampoc no la fa "correcta". En aquest cas, més enllà de ser "desproporcionat", és realment PENOSA l'evident incapacitat de reconèixer que NO RESPON A LA REALITAT. Només cal imaginar que TU vas a un altre país i et trobes que reaccionen així per una INNOCENT I EDUCADA pregunta. No hi ha cap falta de respecte, i molt menys cap "atac", més enllà del que cadascú és capaç de (o vol) "veure" (i interpretar). Periodistes i mitjans estan fomentant i ajudant a escampar aquestes incorrectes actituds, obviant el codi deontològic de la professió.
Valoració:-5menosmas
Per Xx (ver), fa 10 mesos
Una persona que es diu metge i no té empatia amb nins o ancians no és un bon metge. No hi ha volta de full.
Valoració:8menosmas
Per Xavi, fa 10 mesos
Una persona que no entén "mal aquí" d'una nena de dos anys o d'una avia de 90 no hauria d'exercir la medicina.
Valoració:34menosmas
Per Dic jo, fa 10 mesos
Abusen de tu i llavors te diuen que tens la ment tancada per no donar-lis les gràcies, eh María?.
Valoració:11menosmas
Per Mohamed A, fa 10 mesos
La gent que no és atesa en català hauria de fugir del metge. Perquè molt de mal no deuen tenir. Els periodistes que d'això fan una notícia no haurien de cobrar, perquè estan faltant als primers principis del periodisme, a no ser que ara el periodisme sigui dir tonteries per entretenir.
Valoració:-52menosmas
Per Juan Valls, fa 10 mesos
bona nit. Eixe metge que no parla la nostra llengua sempre amb educació ens demana si podem parlar en espanyol. És molt amè amb els nens i mai no li diu de parlar en una altra llengua que no sigui la materna. No crec que la senyora periodista no hagi vist el missatge va ser per a ella.
Valoració:-19menosmas
Per Arxi, fa 10 mesos
A tots els forasters o fatxes que defensen a aquest "matasanos" si un metge no té la capacitat comprensiva per entendre a una nina de dos anys, ja em perdonareu, però dubto que tingui capacitat per exercir de metge! A mi m'ha passat dues vegades a Selva, una dra cubana que li vaig tindre que explicar jo els símptomes de una angina de pit i una veneçolana que amb mallorquí no entenia ni bon dia..ja n'estem farts! Que a aquests inútils els hi paguem el sou nosaltres!!
Valoració:38menosmas
Per @ Carlos Vilalta, fa 10 mesos
Potser la mare es massa ben educada, per engegar aquest capullo a la merda... entendren's no els va bé, però cobrar dels nostres diners, si...que miri un mapa i es donarà compte de la quantitat de llocs a on pot anar xerrant en castellà, que no vingui a tocar la pera, perquè no deu ser gaire competent, si no pot entendre a una criatura de dos anys..
Valoració:33menosmas
Per xisca, fa 10 mesos
A una criatura de 2 anys?! Aquest metge el que NO té, es vergonya.
Valoració:46menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente