cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
15°

El Bisbat de Mallorca sanciona un prevere denunciat per abusos sexuals

El Bisbat de Mallorca ha emès un comunicat on exposa que ha finalitzat el procediment canònic administratiu penal contra el prevere Mn. Julià Cifre Vanrell, denunciat per abusos sexuals.

En el decret sancionador, el Bisbat assenyala «l'extraordinària gravetat del comportament que ha reconegut haver mantingut durant anys el sacerdot encausat, i ha estat provat en aquest procediment administratiu penal que les seves conductes impròpies han causat mal físic i psíquic a la víctima».

Per això, han estipulat les següents sancions:

  1. Mn. Julià Cifre haurà d'escriure una carta a la víctima disculpant-se per tot el dolor
    que li ha provocat.
  2. El decret exhorta al sacerdot a dur en endavant una vida apartada de retir, oració i
    penitència.
  3. Se li imposa, per tres anys, la prohibició de celebrar l'eucaristia en qualsevol lloc que no sigui en el seu domicili.
  4. L'encausat s'abstindrà a partir d'ara i en endavant d'entrar en contacte amb la
    víctima o els seus familiars.

El Bisbat de Mallorca ha manifestat «la seva petició de perdó a la víctima i la seva voluntat de continuar recolzant-la i acompanyant-la en el seu procés terapèutic, espiritual i
econòmic».

Han reiterat la seva «rotunda condemna a qualsevol tipus d'abús i violència contra les persones», amb la ferma intenció «de cercar sempre la veritat».

Finalment, i en línia amb el seu compromís de transparència, han insistit en la voluntat «de cooperar sempre i plenament amb les autoritats judicials de l'Estat per a facilitar la investigació judicial en aquest o qualsevol procés que s'hagi de dur a terme».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joana, fa 6 mesos
Quan jo anava escola....devers l'any 1975....un dia mos van presentar un capellà/missioner que estava a Burundi....Ho record molt bé tenia es mateix nom i llinatge....Quina casualitat.....Era mallorqui....es clar....
Valoració:0menosmas
Per I tant, fa 10 mesos
Todo lo que Vd. relata está muy bien, pero es algo que más o menos sabíamos.
La Iglesia y no solo la española, se ha encontrado con infinidad de casos (vete a saber cuantos) que siempre han sido un misterio. Nunca tan bien dicho.
Muchos de sus miembros "anaven més forts que es ferro i per tant fent mil desbarats. S'Església callant i amagant lo que estava passant, sense donar facilitats a sa justicia".
Que uno de sus "garbanzos negros" se ponga a rezar como un poseso amén de penitencia, a un padre que le han violado a su hija/o no le sirve para nada. A ver si nos entendemos.
Teniendo una hija, afortunadamente no he pasado por estos trances. Que actos indecentes los haga un cura todavía es más repugnante.
Fin.
Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa 10 mesos
I tant, son les que es pot posar per part del Obispat, deixant apart que tambè i deu haver una denuncia als Tribunals Penals, que seran el qs que determinaran les sancions, i en el seu cas si hi ha preso o no, ara aquesta resolucio d'aqui s'enviara a la Santa Seu, que sera la que pot determinar sancions mes greus, com excloer-lo del sacerdoci, En aquests casos hi ha dues instancies, la civil i la canonica, i es la primera pasa dins el Dret Canonic, no conve mesclar ous amb cargos.
Valoració:0menosmas
Per I tant, fa 10 mesos
Las "sanciones" que se le imponen al tal Julián son de pura risa.
Entre otras: "Una vida apartada de retiro, oración y penitencia"
Si yo tengo una hija (o un hijo que de todo hay en la viña del Señor) que ha sufrido abusos sexuales por parte del tal "pre vere" y tant qué leñes me importa que el fulano se ponga a rezar como un descosido?. Cuando conocemos un caso, todo lo que sigue es de risa.
Vds. no tienen que sancionar nada, debe ser la justicia la que dicte sentencia y si hay lugar.
Y no será a base de rezar ya que no sirve para nada ni repara daños. La justicia tampoco, pero es lo que procede en casos tan repugnantes.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente