cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'Aemet pronostica un estiu «molt càlid i plujós» a les Balears

215337

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha pronosticat aquest dimarts que, de juny a agost de 2023, es registraran a les Balears «temperatures més altes de les habituals i precipitacions superiors a les del període de referència 1991-2020».

Així ho ha indicat en roda de premsa la delegada territorial d'Aemet a les Balears, María José Guerrero, qui ha informat que l'estiu serà «molt càlid i humit» a les Illes i hi haurà una temperatura mitjana de 24 graus, tot i que «tot indica que se superarà aquest valor durant el trimestre. En concret, les temperatures mitjanes seran de 22 graus al juny, de 24,9 graus al juliol i de 25,4 graus a l'agost».

Segons ha assenyalat, «és difícil preveure si hi haurà onades de calor» i si aquestes seran continuades o escalades, «el que sí que s'espera són dies càlids que no superin els 40 graus».

Pel que fa a la pluja, entre el juny i l'agost se solen acumular 40 litres per metre quadrat, però tot apunta que durant el trimestre les precipitacions acumulades superaran aquest valor. Així, fins a la primera quinzena d'agost, les pluges seran probablement «dèbils i aniran acompanyades de fang», i fins i tot es registrarà alguna tempesta.

En canvi, a partir de la segona quinzena del mateix mes s'intercalaran «alguns dies amb inestabilitat» que poden acabar en «xàfecs i tempestes intenses» acompanyades de «ratxes de vent fort i/o possibles tornados i trombes marines».

L'estiu tendrà una durada de 93 dies i 16 hores, i començarà el 21 de juny a les 16.58 fins al 23 de setembre a les 08.50 hores, aproximadament. Ja a l'octubre es preveu una baixada de les temperatures i un augment de les precipitacions.

DANA aquesta setmana

Pel que fa a la DANA que s'espera aquesta setmana, la delegada d'Aemet apunta que «aquest horabaixa començarà a afectar les Pitiüses, on ja s'ha decretat l'avís taronja». A més, a Mallorca, on poden caure fins a 50 litres quadrats a conseqüència de la bossa d'aire fred a nivells alts, s'ha decretat l'avís groc també dimarts a l'horabaixa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.