Creus que la UIB s'ha equivocat repartint els exàmens de la PBAU en català i castellà?
La polèmica per la llengua ha marcat la prova de batxillerat d'accés a la universitat (PBAU) d'enguany. La comissió organitzadora, formada per representants de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha decidit aquest curs facilitar l'enunciat dels exàmens en català i castellà, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) admetés a tràmit el recurs presentat per l'entitat ultraespanyolista PLIS contra el sistema utilitzat fins ara.
Enquesta
La votació està tancada
919 vots
També a Illes Balears
- El 78,5 % de les famílies de les Illes Balears varen triar el català com a llengua a l'escola
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- Reclamen el desallotjament de dos edificis històrics de Palma, ocupats pel Ministeri de Defensa i per la família reial espanyola
- L’STEI denuncia que la Conselleria d’Educació amaga informació sobre ràtios i quotes
- GOB: «S’accelera la destrucció definitiva del sòl rústic a les Illes Balears»
20 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
@ Llull afortunadamente, las "personas" que piensan como tú solo sois una microminoria de inadapatados sin ninguna representación.
És que no hauria d'existir pas s'opció a poder-ho fer en castellà.
@Petra: no poden. El seu cervell està tan carregat i retorçat per tones de propaganda , de fals supremacisme, de tribalisme glorificat, que no les queda espai per aprendre res més . Llavors la culpa sempre els dels altres, sigui qui sigui. Tan simple com això. És com una pesadilla on te despertes ple de suor embolicat amb la cortina de l'habitació. Aquests s'emboliquen amb la bandera i poca cosa més. Llavors es molesten molt si un no vol compartir el seu destí.
Per voltros persones que no voleu aprendre sa llengua pròpia d'aquí que és es català, perquè si es mallorquí menorquí etc no ho és, s' andalús no és castellà també és una llengua?! Absurd i qualsevol lingüista ho afirmaria que és difamació i incultura dir aquestes històries que són per dividir es poble. A més com deis volstros el saber no ocupa lugar, perquè no voleu aprendre xerrar català però si anglès o qualsevol altra que no sigui ni català ni euskera ni gallec perquè? Que vos fa tanta por saber més? No teniu respecte per ses persones de ses illes ni sabeu que és això. Noltros només podem xerrar sa nostre llengua aquí i tenim dret i per això a s'administració i per tot ha de ser en català! Només a Espanya passa això. Altres estats tenen més llengües i ningú diu m'imposau sa llengua perquè l'heu d'aprendre. El que es fa a qualsevol lloc civilitzat adaptar-se i aprendre la llengua d'on es viu. Espanya de civilitzada poc o res. Sinó vos va bé podeu estudiar todito en españolito en muchas comunidades el mar es grande y las puertas abiertas. Arruix!!!
Deixeu-ho anar, madona. Una muquer tan carregada de prejudicis no està qualificada per parlar d'educació. Demanar perdó?. Qui i a qui?. Me recordau aquella abogada andalussa que tenia un fill confinat al hotel Covid i que va venir a amenaçar al Govern, a mi nene no lo tocas. Tots sabem com va acabar.
@mujer bilingüe: el que deia: pura política cochina.
Creo que dic jo no ha entendido nada de nada… Los estudiantes catalanes de cuarto de primaria bajan 15 puntos desde 2016 y van con un curso de retraso respecto a Asturias, según el último estudio PIRLS Es decir, en Cataluña (ergo baleares porque copian el mismo desastre en todo) se desploma la comprensión lectora. Pero vamos, no descubren la pólvora, la educación allí y aquí es una calamidad. Y hay estudios que hablan de claro adoctrinamiento, no hay más que ver las barbaridades de los manuales educativos llenos de mentiras y falsedades. Es que es todo de juzgado de guardia. Insisto, a ver si mejoramos la educación de nuestros peques porque el inglés brilla por su ausencia y no se permite estudiar en la lengua materna. Es todo un disparate. Mientras el global de España obtiene una puntuación de 522 puntos (10 puntos por debajo del promedio de la OCDE, en 532), en Catalunya esta cifra baja hasta 507, solo por encima de Melilla (498) y Ceuta (496). Están como en el norte de Africa vamos. Esta es la realidad! Asumidla y pedid perdón
@mujer bilingüe: la comprensió lectora ha baixat set punts a TOTA Espanya, presumiblement per la Covid. Llavors parlar de Catalunya o les Balears sona més a cochina política que a un genuí interès per l'educació dels infants.
Pepe Gonell: dir "mostrar" en comptes de "mostrad", o dir "Aldus Haxley" en comptes de Aldous Huxley és una mostra més del catetisme paleto que te caracteritza. Ja t'ho faràs, incult.
Pep Gonella: I el castellà va neixer aquí? ets ruc o ho fas veure.