cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

Soldats armats per a «protegir» el medi ambient a les Balears

La Comandància General de les Balears (Comgebal) de l'Exèrcit de Terra ha anunciat que participarà en tasques de «vigilància» del medi ambient i de «llocs sensibles» on es puguin produir incendis.

Aquestes tasques es faran amb motiu de l'aplicació del Pla Vigilant Balear, presentat per aquesta divisió de les Forces Armades el juny del 2016.

L'objectiu és que les tropes col·laborin amb les institucions civils, en aprofitar les activitats habituals, per tal d'ampliar el radi d'actuació i contribuir a la «preservació» de l'entorn. Es tracta d'un pla dissenyat per a dur-se a terme entre els mesos de maig i octubre, centrat en «la prevenció d'incendis i la protecció del medi ambient».

La integració al Comandament de les Canàries, així com la participació de la Comgebal en l'esforç de les missions assignades a l'Exèrcit de Terra, suposa «una modificació en l'enfocament i l'aproximació de l'estudi i l'ocupació de les capacitats de la Comandància en el suport a les autoritats civils», han subratllat.

Segons ha explicat l'Exèrcit, d'aquesta manera, s'afegeix a les seves tasques la participació en la protecció del medi ambient i el manteniment d'instal·lacions, «més si es té en compte que les Balears es troben sota la influència dels fluxos migratoris de naturalesa irregular, en aprofitar la seva relativa proximitat als països del sud de la conca del mediterrani».

Així, el pla integra «les relacions institucionals, el coneixement de l'entorn, la presència i la vigilància als espais de sobirania, la contribució a la protecció civil i seguretat ciutadana».

L'execució del pla es duu a terme, per una banda, mitjançant la participació en activitats de caràcter institucional i, per altra banda, amb marxes a peu o motoritzades, exercicis de lideratge d'entitat secció i destacaments permanents o periòdics en determinades instal·lacions militars i, finalment, amb el planejament operatiu.

Amb aquesta nova orientació, el Pla Vigilant Balear passa a ser un pla permanent de la Comgebal, ja que està actiu tot l'any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per dic, fa dervers d'un any
Claro que si,guapi,:Potser tu no te´n has assabentat,d´altres si.Fent "tonteries" com aquesta ja saben que tard o d´hora se´n assabenta tothom.
Valoració:4menosmas
Per Pobrets, fa dervers d'un any
I n'agafaran de paparres!.
Valoració:4menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
Estupenda mision, tenian que instruir a los pancas renegatus....
Valoració:-7menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
@dic

ExHibición ante quién?.
Las lagartijas?.

Porque vamos, si no sale la foto aquí, no se entera ni Dios.
Valoració:-5menosmas
Per dic, fa dervers d'un any
Fort molt fort ,quina excusa més tonta per fer exibició de força.
Valoració:5menosmas
Per @Xx, fa dervers d'un any
Sí, tenen el gallet molt greixat, al mateix temps que buscant qualques neurones pel seu propi consum. Una rosari de pedres precioses ...
Valoració:3menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Por tierra, mar y aire. Omnipresentes, como tiene que ser.
Valoració:-19menosmas
Per barrufet, fa dervers d'un any
.Aneu en compte de no parlar-lis en català per si las moscas.
Valoració:18menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Emocionante estampa.
Valoració:-12menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
S'haurà d'anar amb molt de compte, que n'hi ha que per a fer pràctiques, a tot hora, porten el gallet calent.
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente