algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

Acte de tancament dels 500 anys de la Germania de Mallorca

214893

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha organitzat per a aquest dissabte, 3 de juny, a les 20.30 hores, a la Casa de Cultura de Felanitx, un acte per a concloure la Commemoració del 500 anys de la Germania de Mallorca.

A aquest acte de tancament hi intervendran Guillem Morro, Doctor en Història i coguionista del documental 'Germania, silenci trencat'; Bartomeu Mestre "Balutxo", membre de Germania 500 i investigador de la figura de Joanot Colom; i Joan Planes, President de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca.

Precisament, el dia 3 es compleixen 500 anys de l’execució de Joanot Colom, instador del bé comú i del bon govern a la Germania de Mallorca, i fill predilecte del poble de Felanitx.

Joanot Colom fou empresonat dos mesos al castell de Bellver; i degollat, arrossegat i esquarterat el 3 de juny. Els quarters del seu cos foren exposats damunt quatre pilars construïts a diferents llocs de la ciutat, inclosa la Porta Pintada. En aquesta hi hagué el cap exposat durant segles dins una gàbia, perquè el vessin els forans en arribar a la ciutat. La seva execució encetà la repressió contra la Germania. La casa de Colom fou enderrocada i el solar sembrat de sal; i a l'indret actualment hi ha una làpida commemorativa, col·locada durant la I República, on anualment es ret un homenatge als agermanats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.