muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Impulsen la Casa Violeta, un centre d'atenció psicològica a víctimes de violència de gènere

El Consell de Mallorca ha signat aquest divendres un conveni amb la Fundació Es Garrover per a posar en marxa la Casa Violeta, el primer centre de tot l'Estat que atendrà dones amb crisis de salut mental associada a la violència masclista. Es destinaran 615.000 euros anuals a aquest nou recurs, enfocat a donar suport temporal a dones que han patit o pateixen violència masclista i trastorns psiquiàtrics aguts amb crisis de salut mental, per la qual cosa necessiten un acompanyament específic.

El centre disposarà de vuit places i l'estada disponible serà de quatre a sis setmanes. Oferirà recursos específics que no pot donar una casa d'acolliment, amb professionals en l'àmbit de la salut mental i la violència masclista. En concret, hi treballaran quatre tècniques amb titulació superior, una de les quals en serà la coordinadora, i diverses tècniques sociosanitàries i socioculturals.

El conveni signat amb la Fundació Es Garrover, una entitat del tercer sector de referència en salut mental a la comarca del Raiguer i integrant de Tres Salut Mental, té una durada de dos anys i compta amb un pressupost de 1,26 milions d'euros en total. Durant els pròxims 30 dies, com a màxim, es prepararan els equips, s'adequaran els espais i s'ajustaran els protocols perquè la Direcció Insular d'Igualtat derivi a les dones a aquest nou servei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.