muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

Solidaris amb Jordi Puig exigeix a la Conselleria de Salut que intervengui i demana als partits que es pronunciïn

Solidaris amb Jordi Puig és un col·lectiu format per diverses entitats i amics del pacient amb dependència severa, ingressat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma que pateix des de fa dos mesos un calvari de desatenció, maltractaments i humiliacions pel fet de persistir en el seu dret d'expressar-se en la llengua pròpia i oficial de Mallorca, la llengua catalana.

Solidaris amb Jordi Puig es varen reunir, a Can Alcover, aquest dissabte, 20 de maig de 2023 i varen acordar:

  • Expressar el seu suport a Jordi Puig i li agraeixen públicament el seu comportament exemplar.

  • Reclamen el dret de tots els ciutadans de les Illes Balears a ser atesos en català.

  • Exigeixen a la Conselleria de Salut del Govern que intervengui en aquest cas i que garanteixi els drets lingüístics dels usuaris de la Sanitat.

  • Reclamen als partits polítics que governen que impedeixin que un fet com aquest no torni passar recordant a la ciutadania quins són els drets lingüístics que ens emparen. I posant les mesures necessàries perquè fets com aquests no es repeteixin.

  • Fan una crida als partits polítics perquè es pronunciïn sobre aquest cas.

  • Proposen una campanya a les xarxes socials amb els hashtags: #LaSanitatenCatalà i #SolidaritatJordiPuig

Solidaris amb Jordi Puig és un col·lectiu obert, actualment hi participen: STEI-i, Jubilats per Mallorca, Plataforma per la Llengua, Assemblea Sobiranista de Mallorca, Dones dels Països Catalans, CUP-Crida per Palma i Consell de la República.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per segur, fa 11 mesos
Cuando un pájaro, que no es capaz de usar un seudónimo propio y tiene que recurrir al de otro, amén de las barbaridades que sueltas, ya me ha cagado en las calzas
Los paises catalanes, solo están dins es teu capet. Res pus..
Por lo que se ve, el que no piensa como tú, o sea los despectivamente llamados unireuronales, son diferentes.
Un xenófobo. Un racista. Un pobre diablo infeliz.
Por cierto. Todo lo que largas vete a contarlo a los de ULTIMA HORA. Seguro que los tienes cerquita.
No irás, porque no tienes lo que hay que tener.
Valoració:-2menosmas
Per @segur, fa 11 mesos
Jo done més importància a la llengua per a poder-nos entendre ja siga per a xerrar sobre una malaltia, el temps, o el menú del dia. En una paraula, comunicar-nos com a persones, i en el present cas en català, no faltaria més, estem en els Països Catalans !
Entenc també que als monolingües unineuronals això els foti bastant, que se sentin diferents. Però ES QUE SOM DIFERENTS, i cada dia ho veig més clar.
Valoració:6menosmas
Per segur, fa 11 mesos
A mi me preocupa mil veces más la presunta basura que se sirve (vistas las fotos, siempre que sean de ese hospital) a los pacientes, que el carajal de la lengua.
Hábleme Vd. en arameo, pero sírvame platos de "puta madre".
Clarísimo.
Hoy he ido a un PAC médico. El único mallorquin era este servidor. Y el señor de la ventanilla.
Valoració:-3menosmas
Per Maria del Mar, fa 11 mesos
Ens trobam davant uns fets lamentables, indignats i trists.
Els polítics ara tenen l'oportunitat de demostrar que estam disposats a defensar la nostra llengua.
Valoració:17menosmas
Per Que se'en vagin i que no tornin, fa 11 mesos
Ahir, amb una noticia de Galícia sobre una dona de per Castella que se'en havia anat a viure a aquesta altra comunitat, que protestava i tractava d'insolidaris als gallecs perque parlaven en Gallec a Galícia i no ho feien en Castellà perque els de fora poguessin entendre- lis, vaig acabar d'assebentar- me de a supèrbia, e l'egoisme, l'egocentrisme, la immaduresa, la manca de respecte, d'empatia, d'educació, de cultura i també de la ganduleria per aprendre coses noves i del menyspreu que senten cap als que tenim una altra llengua materna diferent a la castellana que també es oficial. I a aquests xulos amb caps de suro de la península, ara s'hi ha afegit mitja Llatinoamèrica, amb uns elements anti- catalans i anti tita llengua oficial que no sigui la castellana, que son encara més agressius i ofensius que els espanyols.
I és que aquesta gent no sap, que el racisme i la xenofòbia no sempre el comet el local contra el que artiba de fora, sinó que encara hi ha més casos que són els de fora, els que se mostren racistes, xenòfobs i supremacistes a favor de la seva llengua i cultura forasteres, versus la cultura i la llengua locals.
Que ho tenguin ben present, aquests xulos i xules maleducats, perque malgrat quan noltros protestam pel seu mal comportament ells ens tractin a noltros de nazis, als que podem acusar, no sé si de nazisme, però si d'etnocentrisme i de colonialisme estèrils, perque a diferència del colonialisme històric i per provindre de gent més atrassada que noltros, està desproveït d'aportacions culturals, econòmiques, científiques i socials en sentit positiu, pel que no just demostren que no son útils per a la nostra societat, sinó que son uns ciutadans disruptius i perjudicials pel conjunt de la nostra població.
I d'una manera o d'una altra, trobarem la forma d'arruixar- los. Que no se facin il.lusions de que sigui el contrari, perque no passarà, per més p0rcades que mos facin.
I si en toquen a un de noltros, ens toquen a tots.
Valoració:16menosmas
Per Potser, fa 11 mesos
Potser que es pronuncïin si algú els hi obliga, els compromet. No ens ha de sorprende que callin com a morts, els del PSOE, Podem i Més; tots tres han estat còmplices de l'enterrament de la política lingüística. El català ja el deixen per als radicals, ells s'estimen més governar tranquils, sense ensurts ni mal de caps.
Valoració:9menosmas
Per donlimpio, fa 11 mesos
Això hauriande ser com la prova del cotó. Qui calla o miri a una altra banda, no mereix el nostre vot. Visca la terra lliure!
Valoració:13menosmas
Per Toni F, fa 11 mesos
Ximo Puig, Pere Aragonès i Na Francina Armengol, he, he, he... aquests tres individus fan comèdia de cara a la galeria, però la realitat és que tan sols defensen la cadira i el partit. No espereu que es mullin gens ni mica en res que tingui a veure amb drets lingüístics si no són els forasters que es queixin, aleshores surten com a fures, sobretot els dos darrers, PSOE és clar. És vergonyós que els donem el nostre vot. A ca nostra, diguem NO als polítics renegats que no defensen els nostres drets lingüístics ni culturals.
Valoració:14menosmas
Per antifa (el ver), fa 11 mesos
I els partits què hi diven ? Ara seria el moment de posicionar-se i de fer promeses i complir-les. El moment és immillorable !!!!
A veure qui es compromet de veres a defensar el català?
On són els qui volen que tot vagi bé? Doncs aquesta és una bona oportunitat per a destacar-se de la mediocritat !!
Salut i independència !
Valoració:15menosmas
Per Toni, fa 11 mesos
Aquí, per desgràcia, es compleix la dita de "de fora vindran que de ca teua et trauran".
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente