algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Un altre rècord: Els menjadors escolars de les Balears són els més cars de l'Estat

Els menjadors escolars dels centres educatius públics de les Illes Balears tenen els preus més cars de l'Estat espanyol, amb un preu mitjà de 7 euros diaris, costant 4,70 euros el menú més barat i 8,20 euros el més car.

A més, només un 20 per cent dels alumnes de centres educatius públics utilitza el servei de menjador i, d'aquests, un 87 per cent reben ajuts, segons recull un informe diagnòstic dels menjadors escolars de les Balears, elaborat pel Centre de Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI), l'Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA), la FAPA Mallorca i Justícia Alimentària presentat aquest dimecres en roda de premsa.

L'informe destaca també que només sis empreses gestionen el 81% dels menjadors escolars dels centres educatius públics de les Balears, arribant una única companyia a gestionar fins a 44 menjadors escolars.

En aquest sentit, indiquen que l'elevada concentració de la gestió dels menjadors escolars en poques empreses limita la incorporació d'aliments locals i ecològics als menús, a causa del model de compra d'aquestes companyies per a abastir tot el volum de negoci i la falta capacitat dels productors locals i ecològics per a atendre grans volums.

Per aquest motiu, les entitats que han elaborat l'informe han extret com a conclusió que seria recomanable facilitar l'accés a les licitacions a empreses de gestió de menjadors escolars més petites i que dins dels criteris d'adjudicació tengués més pes l'impuls de l'alimentació saludable i sostenible.

Els signants han explicat que aquest era un requisit que l'administració tenia intenció d'impulsar el 2019, amb la implantació del Decret de promoció de la dieta mediterrània, però que amb l'arribada de la pandèmia «s'ha quedat estancat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.