algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Acord entre el Consell i els representants sindicals per millorar les condicions laborals dels Bombers

La sessió d'aquest dimecres de la Mesa extraordinària sectorial dels Bombers de Mallorca ha acabat amb l'acord general dels representants del Consell de Mallorca i els sindicats que representen a la part social, per requalificar la categoria laboral del cos de Bombers de C2 a C1 i modificar-ne la Relació de Llocs de Feina, així com la consegüent adscripció al nivell corresponent de carrera professional.

L'acord s'ha votat favorablement per part dels representants d'UGT, USO, CCOO i CSIF i l'abstenció de l'STEI. La requalificació de la categoria laboral dels Bombers de Mallorca recull el mandat legal de la llei 17/2019, que especifica quina ha de ser l'escala i el subgrup corresponent a cada família laboral dins dels serveis d'emergències de les administracions locals.

El passi del nivell C2 a C1 incidirà també en la remuneració salarial a percebre per als professionals d'emergències. El canvi d'enquadrament afecta a més de 300 llocs de feina del cos de Bombers, bombers-conductors, bombers del grup de rescat de muntanya, gestors d'emergències, caporals, sergents i sotsoficials, i inclou la pujada dins dels complements específics i de destinació.

El conseller de Presidència, Javier de Juan, ha destacat la predisposició a la negociació i a l'acord de totes les parts, i el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, creu que aquest acord beneficia totes les parts, «perquè acaba amb mesos de negociacions que han arribat finalment a bon port».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.