cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 23°
24°

CCOO alerta: «No es pot viure a les Balears amb només una feina»

Europa Press

Segons les dades fetes públiques aquest dimarts pel Ministeri d’Ocupació i Economia, al mes de març l’atur registrat es xifra en 33.731 persones. Respecte al mes de febrer, l’atur ha davallat en termes absoluts en -1.469 persones, mentre la variació relativa ha estat del -4,17 %. Pel que fa a la variació anual tenim un disminució del 31,84 % amb un total de 15.759 aturats menys que al mes de març del 2022.

Pel que fa als sectors d’activitat econòmica, encara que la davallada de l’atur es produeix en tots els sectors menys en el sector 'sense ocupació anterior', novament és el sector serveis (- 1.414 ) el que lidera la millora, seguit de construcció (- 107) durant el mes de març.

En el cas de les afiliacions a la Seguretat Social, la mitjana mensual ha estat de 493.459 afiliacions, el nombre creix mensualment un 6,44 % (+29.853), mentre la variació anual se situa en un +5,59 % (+26.139 ).

Segons les dades de contractació, dels 33.113 signats al mes de març, el 75,28% són contractes indefinits (+24.931) i el 24,72% son temporals (8.182).

Així, les dades d'ocupació i afiliació a la Seguretat Social que s'han publicat aquest dimarts tornen a batre rècords a les Balears. «Continuam amb unes dades molt positives que ens permeten parlar de plena ocupació», valora el sindicat CCOO.

No obstant això, ha volgut assenyalar que aquestes dades són« fruit del començament de la temporada turística i, per tant, mostra de l'estacionalitat de la nostra economia». «Una estacionalitat que fa que els treballadors i les treballadores fixes discontínues es comencin a incorporar a la seva activitat i es reflecteix com a un descens important en el nombre de persones demandant d'ocupació», remarquen.

A més, donada la forta inflació que patim i l'elevat preu de l'habitatge a les Balears, per a CCOO aquestes, encara que positives, «no són suficients per a poder tenir una vida digna. Tenir feina no vol dir poder accedir a un habitatge i moltes de les persones treballadores de les Balears comencen a viure en caravanes i, fins i tot, en tendes de campanya».

Davant aquesta situació, el sindicat creu necessari «desenvolupar un model econòmic de tot l'any, en el qual els treballadors i les treballadores tenguin feina durant dotze mesos i, per tant, ingressos anuals, amb salaris actualitzats en funció del preu de la vida, i que també possibilitin l'accés a un habitatge digne».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Menos mal que CCOO avisa.
Las familias no se habían dado ni cuenta.
Gracias, sindicatos.
Valoració:-2menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
No és ver! Polítics i parlamentaris viuen sense fer-n'hi. ✊
Valoració:5menosmas
Per Si, però..., fa dervers d'un any
@Jim, Jo quan era molt jove, vaig treballar a una empresa alemanya del sector hoteler. I tenien uns salaris pels espanyols i uns altres més alts pels alemanys, malgrat fessin la mateixa feina i tinguéssin la mateixa categoria laboral.
Valoració:7menosmas
Per tres, fa dervers d'un any
Servidor, en sus buenos tiempos llegó a tener tres.
Por lo tanto, ya lo sabéis.
En cuanto a la vivienda, no veo que sea tan cara.
Valoració:-4menosmas
Per Jim, fa dervers d'un any
Si l'empresa o la institució on fas feina és alemanya, per posar un exemple, vaja si hi pots viure! Com un rei!
Valoració:4menosmas
Per Imbatible, fa dervers d'un any
Precisament en això consisteix la imbatibilitat del capitalisme, el seu èxit, en el fet que passin aquestes coses que passen quan a Espanya i a moltes comunitats autònomes espanyoles hi governa el PSOE amb el suport d'altres partits que diuen que són d'esquerres.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente