algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

L'OCB organitza les jornades de debat 'Quin país tenim, quin país volem'

211255

El divendres 24 de març i el dissabte 25 de març, l’Arxiu del Regne de Mallorca (C/ de Ramon Llull, 3, Palma) acollirà les jornades de debat de l’Obra Cultural Balear (OCB) amb el títol 'Quin país tenim, quin país volem'.

Programa:

Divendres 24 de març

17 h. Creixement demogràfic i sostenibilitat social i cultural. Pere Perelló, articulista i investigador d’història local de Sa Pobla, i Joan Pau Jordà, Dr. en Demografia i professor d’IES.
18 h. Economia i canvis socials i culturals. Jordi Mora, president de PIMEM, i Margalida Ramis, articulista i militant ecologista.
19 h. Educació i canvis socials. Lluís Ballester, professor de la UIB, i Nanda Ramon, professora d’IES.

Dissabte 25 de març

10 h. Taula rodona. L’estat de la cultura avui. Balanç i reptes de futur. Pere Estelrich, mestre i periodista; Cati Moyà, periodista cultural; Josep M. Nadal Suau, escriptor i professor; Francesc Riera, excap del Servei de Cultura del Consell de Mallorca, i Guillem Tomàs Bosch, vocal de Cultura i Publicacions de la demarcació de Mallorca del COAIB.
11.30 h. Pausa.
12 h. Taula rodona. Balanç de 40 anys de polítiques lingüístiques: les fites i les mancances. Antoni Llabrés, professor de Dret i vocal de la junta directiva de l’OCB; Maria A. Font, activista per la llengua; Bernat Joan i Marí, sociolingüista; Francesc Riera, llicenciat en Història, i Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.
13 h. Conferència final. Els reptes i les necessitats de la nostra llengua avui. Nicolau Dols, president de la Secció Filològica de l’IEC.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quin país!, fa dervers d'un any
Si després de 60 anys d'història de l'OCB i 40 d'estafa democràtica encara no sabem on som, vol dir que per mi ja no ho sabrem mai. La gent està cansada de debats i teories. La gent vol fets i els fets són els que són. Cap partit polític no té cap projecte que vagi més enllà de l'acomodació autonomista espanyola. Pel que fa a la societat civil podríem dir que és més morta que viva, després d'aquests vuit anys de govern autonòmic de retrocés. Pot ser que l'OCB hauria de començar per aquí, criticar l'absentisme polític sense manies, sense por a perdre les subvencions. Referent als ponents, potser també convendria una mica de renovació. I pel que fa a la directora general de política lingüística, ens pensàvem que després del retrocés precisament en matèria de política lingüística, el d'aquests darrers vuit anys, aquesta senyora ja hauria dimitit. Es veu que això de pagar subvencions garenteix el dret a paraula.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente