cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
32°

El Consell posa a disposició d’empreses i entitats de Mallorca els ajuts per a fomentar el català

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Política Lingüística, publica les convocatòries de subvencions per al foment de l’ús de la llengua catalana destinades a entitats i empreses. El termini per demanar-les acaba el 30 de març. En total, la institució insular hi destina 345.000 euros.

La Direcció Insular convoca aquests ajuts amb un doble objectiu. En primer lloc, augmentar la presència del català en el paisatge lingüístic que conformen tant empreses com entitats. Però també es vol garantir el dret de les persones i dels consumidors a gaudir d’un entorn en què la presència ambiental del català convidi la gent a emprar la llengua amb normalitat; el dret de rebre en català la informació general, i el dret de rebre en català la resta de documents relacionats no només amb les entitats, sinó també amb l’àmbit comercial.

Les accions subvencionables són: la retolació en llengua catalana tant a establiments com a vehicles; l’etiquetatge en català; l’edició en llengua catalana de material imprès sobre paper; el marxandatge; la confecció de pàgines web, portals d’Internet, codis QR, aplicacions per a mòbils i tot classe de plataformes en línia on la llengua vehicular sigui el català; i l’edició en llengua catalana de cartes de restaurant (empreses).

Enguany, l’import de la convocatòria dirigida a empreses és de 245.000 euros, 160.000 euros més que en l’exercici anterior. La quantia mínima que es concedirà per sol·licitud és de 1.000 euros i la màxima és de 6.000 euros. Així i tot, l’ajuda no pot sobrepassar el 80 % del pressupost objecte de la subvenció. La data dels justificants es computa entre el 1r de maig de 2022 i el 30 d’abril de 2023.

Respecte de la línia d’ajuts adreçada a entitats sense ànim de lucre, l’import total que s’hi destina es manté en 100.000 euros. Es concedirà per sol·licitud un mínim de 500 euros i un màxim de 6.000 euros, sense sobrepassar el 80 % del pressupost subvencionable. Les accions objecte de l’ajut s’han d’haver realitzat entre el 1r de maig de 2022 i el 30 d’abril de 2023.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a Emigrante,, fa dervers d'un any
Però tu no deus considerar una pèrdua de temps i diners la promoció del teu casteyano ? Estudiant de l'escola cínica i colonial, oi que sí ?
Vés a porgar fum si et vols fer gran per aquí !
Valoració:1menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any
Idò si, multinik. La llengua i altres aspectes de les nostres arrels, per a la gent condreta d'ànima, decent de forma de viure, intel.ligent de pensament i com cal de conducta, tan si és nostro de socarrel, vingut de fora o de filiació mixta, tot el que formi part de l'esperit del nostre poble és sagrat.
I el que se pensa que humil.liant Mallorca, les Illes Balears i els Països Catalans fa més gran i més important a Espanya, no just demostra que no està bé del caparrot, sinó que és tot el contrari al model de "bon patriota espanyol", que és del que a ell l'interessaria donar la imatge, perque no és més que un descastat, un renegat i una persona que no estima res més que els doblers i les ganes d'aparentar ser important.
Quina pena que feis els gonelles i els fatxes destructors!
Valoració:4menosmas
Per xisco, fa dervers d'un any
Y no es mejor destinar esas ayudas a cosas realmente necesarias, como sanidad, educacion, y dejarse de tonterias
Valoració:-4menosmas
Per a Emigrante, fa dervers d'un any
Tu la desprecies i la combats perquè no es deixa dominar per gent com tu, i perquè vol sobreviure als embats castellans. Jo, entre altres motius, la defens i l'ajud a sobreviure perquè té el dret a que no la colonitzin com ha passat amb altres, i que es mantengui tal com és.
Per això defens i xerr català al 1000 per 100.
Valoració:6menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Un cuarto de millón mas.
Público.
Para la sagrada lengua.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente