algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

La nova guia de prevenció d’incendis forestals se centra en la cultura del risc

La Conselleria de Medi Ambient i Territori, a través del Servei de Gestió Forestal i Red Eléctrica han editat la guia de prevenció ‘Conviure amb els incendis forestals’, una eina de divulgació que té com a objectiu inculcar la cultura del risc i fomentar la protecció dels habitatges que es troben en les zones d’interfície urbana-forestal.

Així, la guia es divideix en diversos apartats on s’explica com són els boscos de les Illes Balears, la definició de les zones d’interfície urbana-forestal i com protegir els habitatges dels incendis forestals. Per a fer-ho, s’hi donen eines per convertir les edificacions en zones forestals en un espai defensable envers al foc. Igualment, es posa èmfasi en la prevenció i autoprotecció a les urbanitzacions.

El conseller Miquel Mir ha destacat la utilitat d’aquesta guia, «una eina clau per fomentar la cultura del risc i la corresponsabilitat entre els actors implicats en la defensa contra els incendis forestals, com són els propietaris d’habitatges en zona forestal, ajuntaments i altres administracions. No es pot apostar només per l’extinció, sinó que la prevenció forma part de la solució per protegir els nostres boscos i la gent que hi viu». En aquest sentit, Mir ha assenyalat que «en un context d’emergència climàtica no podem defugir de la nostra responsabilitat a l’hora de minimitzar els riscos d’incendi forestal».

El Servei de Gestió Forestal n’ha editat 2.000 exemplars que es podran sol·licitar al correu electrònic xarxaforestal@gmail.com. Així mateix, estarà disponible en format digital per a la seva consulta i descàrrega a la web https://xarxaforestal.org/publicacions/.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.