algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
23°

GOB: «L'ampliació del Parc Natural de Llevant és la fita més important en protecció d'espais naturals d'aquesta legislatura»

Aquest dimarts s'ha publicat al BOIB el Decret 8/2023 de 20 de febrer pel qual s'aprova el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de Llevant i s'amplien els límits del Parc Natural de la Península de Llevant.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha assegurat que «aquest acord és la fita més important en protecció d'espais naturals d'aquesta legislatura», i satisfà una demanda que des de fa anys reclamaven des de l'associació ecologista i l'Ajuntament d'Artà.

El GOB ha volgut felicitar el Govern, i especialment la Conselleria de Medi Ambient i Territori, per haver impulsat i aprovat aquest procediment. En el seu moment, el GOB presentà un escrit d'al·legacions a la proposta, algunes de les quals han estat incorporades i altres no: «pel que fa a les mancances, potser la més important és la falta d'una zona perifèrica de protecció que faci de zona d'esmorteïment de possibles impactes generats a la perifèria del parc natural», han explicat des de l'associació.

El GOB també ha recordat que l'any 2003 el Govern del PP de Jaume Matas va retallar el 93% de la superfície del Parc Natural, deixant-lo en només les 1.671 hectàrees que tenia fins ara. «L'ampliació aprovada (17.111 hectàrees) està per davall de la superfície originalment protegida el 2001», expliquen des del GOB, però celebren que es recuperin les zones ecològicament més valuoses i s'incorporin hàbitats escassos, amenaçats i d'alt interès ecològic.

Per acabar, l'entitat ecologista ha advertit que caldran recursos humans, mitjans i pressupost suficient «per garantir les necessitats de vigilància, informació, seguiment ecològic, manteniment i gestió de l'ús públic, entre altres línies fonamentals», i ha instat l'executiu «a fer avanços substancials en aquest sentit de forma immediata».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa dervers d'un any
Ens hauriem de proposar que el 60% del territori illenc fos un parc natural. Manca voluntat i coratge.
Valoració:1menosmas
Per I lo pitjor?, fa dervers d'un any
Ara el GOB, per completar la informació, ens ha de dir quines són les iniciatives o no iniciatives que haurien d'haver estat impulsades, no sigui cosa que pensem que l'entitat també ha començat a fer la seva campanya electoral.
Valoració:2menosmas
Per inca, fa dervers d'un any
Sí?Fantàstic... i s'hi ha inclòs un pressupost per mantenir-lo? S'ha previst l'augment de plantilla del parc, i els seus sous, el preu de senyalització? Perquè és fàcil aprovar coses sobre el paper que després si no van recolzades per una partida pressupostària queden en paper banyat.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente