algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
23°

Aprovats els estatuts de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears

210335

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns els estatuts de l’Agència de Salut Pública de les Illes Balears, la qual ha de permetre donar resposta de manera adequada i àgil a les necessitats de salut de la població en coordinació amb la resta d’agents sanitaris i socials, així com planificar polítiques de salut pública i anticipar-se a les situacions que poden suposar un risc per a la salut de les persones.

Els estatuts detallen tots els aspectes relacionats amb la finalitat, les competències, l’estructura orgànica, el règim de funcionament i els recursos humans d’aquest organisme autònom adscrit a la conselleria competent en matèria de salut.

L’Agència de Salut Pública de les Illes Balears s’estructura en òrgans superiors de direcció, òrgans de gestió i òrgans d’assessorament. Els òrgans de direcció són el president, el vicepresident, el Consell Rector i el director executiu; els òrgans de gestió són els centres insulars de salut pública, i els òrgans d’assessorament són el Consell Assessor de Salut Pública i els consells sectorials.

La presidència de l’Agència de Salut Pública de les Illes Balears correspon a la persona titular de la conselleria competent en matèria de salut, mentre que la vicepresidència l’ha d’exercir la persona titular de la direcció general competent en matèria de salut pública.
El consell rector compta amb la participació de dotze vocals de diferents conselleries. La designació, les funcions i el funcionament d’aquests òrgans també venen detallades en els Estatuts.

Quant al personal de l’Agència, està integrat per personal directiu professional contractat sota el règim laboral especial del contracte d’alta direcció; personal funcionari i laboral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que s’hi adscrigui; personal procedent d’altres administracions públiques que s’hi adscrigui i personal que s’incorpori a l’Agència de Salut Pública d’acord amb la normativa vigent.

El personal que presta serveis a l’Agència de Salut Pública es regeix per les disposicions que li siguin aplicables segons la seva naturalesa funcionarial o laboral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.