cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
18°

Cooperatives Agro-alimentàries de les Balears celebra l'aprovació al Parlament de la nova Llei de Cooperatives

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears ha emès un comunicat aquest dimarts horabaixa per celebrar l'aprovació de la nova llei de cooperatives, després de 20 anys de vigor de la Llei 1/ 2003.

L'organització ha explicat que l'esforç per adaptar la llei i renovar-la va prendre força a principis del passat estiu de 2022, quan es va impulsar el treball de coordinació, consulta i proposta de les organitzacions de cooperatives i de les mateixes cooperatives, gràcies a l'assessorament jurídic de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

La presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears i també presidenta de la Federació de Cooperatives d'Illes Balears, Jerònima Bonafé, ha remarcat que han fet feina «perquè recollissin totes les propostes en un marc de consens i cooperació perquè la nova llei suposi un nou impuls per al sector cooperatiu, donant així cohesió a la diversitat del món cooperatiu». Bonafé ha agraït «als partits polítics amb seu parlamentària en favor de la nova llei, i a l'esperit de consens perquè avui es pugui aprovar amb una àmplia majoria».

Els principals eixos que articulen aquesta nova llei es basen a fomentar i enfortir la fórmula cooperativa, facilitar el funcionament empresarial i adequar les cooperatives a les noves tecnologies. «Les cooperatives agràries es converteixen, gràcies a aquesta nova llei, en comunitats energètiques de l'àmbit rural», ha afegit la presidenta.

Des de l'organització celebren que aquesta nova llei introdueixi les reformes necessàries per a aconseguir un règim jurídic modern que enforteixi la fórmula societària cooperativa «com a eina eficaç de creació de llocs de treball estable i de qualitat, arrelats en el territori».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Que contentos en la foto, todos unos inútiles que juntos no saben hacer la O con un canuto. En fin.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente