algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Consell de Mallorca reconstruirà el quart Misteri de Lluc amb una inversió de 275.000 euros

Aquest dilluns el Santuari de Lluc ha rebut la visita de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el batle d'Escorca, Antoni Solivellas i el prior de Lluc, Marià Gastalver.

Les autoritats s'han acostat al Pujols dels Misteris per visitar l'IV Misteri, deteriorat després d'una temporada de pluges intenses l'any 2020. A causa de l'estat del monument es va tancar l'accés al públic de manera permanent i el mes de novembre de 2021 va acabar caient.

Durant aquesta visita, el Consell de Mallorca ha anunciat que a través del Consorci Serra de Tramuntana destinarà una subvenció nominativa a la Fundació Santuari de Lluc per la Restauració i reconstrucció del quart Misteri, per un import de 275.000 €.

Els estudis topogràfics i estructurals que s'han dut a terme, permetran la reconstrucció fidedigna i la recuperació de la quasi totalitat dels materials originals. Els treballs que ha iniciat la Fundació en la fase prèvia han consistit a aixecar i recollir totes les peces, escampades i amuntegades després de la seva caiguda, per a analitzar-les, classificar-les i ordenar-les.

Cladera ha remarcat que el conjunt del Santuari de Lluc «és concorde amb els valors i elements patrimonials que foren mereixedors de la Declaració de Patrimoni de la Serra de Tramuntana, i en aquest sentit hem de recuperar el monument per preservar aquest patrimoni».

La consellera de Territori ha explicat que finalitzada la primera fase de restauració, que tenia un pressupost de 45.000 € que ha aportat la Fundació Santuari de Lluc, «ara es redactarà el projecte amb totes les accions adequades per a la definitiva reconstrucció i restauració del quart Misteri de Lluc».

Garcías també ha assenyalat que la reconstrucció tendrà una durada d'un any, ja que «es tracta d'una obra de gran envergadura, perquè el monument esfondrat tenia uns 11 metres de longitud per altres punts d'altura, construït enterament amb pedra calcària i amb un pes aproximat de 220 tones».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
Restaurar edificis o misteris que se deterioren, ho podeu trobar necessari, però passar pel de munts de les persones que pateixen injusticia social, o econòmica, és DEPLORABLE. NO SABEU EL QUE TENIU AL CARRER. Ni sa vostra pujada de sou, ni aquestes subvencions pagades amb els doblers PÚBLICS, són tant necessàries com l'ajuda a les persones que DEIXAU de ajudar. O és que sou dels que vos agrada mes fer caritat que justicia?
Valoració:2menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Totalmente de acuerdo: es indecoroso gastar dinero tan necesario para otras cosas en esta bobada.
Valoració:0menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
Quin desastre de Pacte!
Cal que pensem en qui votam...
Aquests 🎃ssots s'ho carreguen tot i faran bons Vox i peperros.
Ja ho veus, subvencionant la reconstrucció de 4 roques de l'empresa més antigua i rica del planeta.
Amb el poca...gonya d'en Sebastià Vacunavull al capdavant 🤦
Valoració:-1menosmas
Per Escach, fa dervers d'un any
Sòn vots. La secta catòlica té molt de poder. Visca Zoroastre! 😁😁😁
Valoració:-2menosmas
Per Inca, fa dervers d'un any
Ja podeu restaurar coses religioses ja, que tanmateix a Lluc/Escorca SEMPRE hi guanya per majoria absoluta el PP. Per ventura podríeu emprar aquests doblers per desmuntar i deixar en un magatzem per sempre el monument feixista de sa Feixina.
Valoració:4menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
275000 euros!! I amb aquesta quantitat....Quantes famílies podrien deixar de patir fam i fred aquest hivern? El quart misteri... ni menja, ni passa fred. SEGUR QUE PODRIA PASSAR UNS ANYS, fora patir gens ni mica. Aquestes coses que feu, costa molt d'acceptar.les ... Segur que cap de vosaltres te fills que passen gana.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente