algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.34°
11°

Com queda el requisit de català a la Sanitat després de la rectificació del Govern?

Aquest dimecres, durant la reunió del Consell Social de la Llengua Catalana, el jurista i membre de la Junta Directiva de l'Obra Cultural Balear, Antoni Llabrés, va oferir les dades més detallades que s'han ofert fins ara de com queden les convocatòries perquè els interins consolidin els llocs de feina que actualment ja ocupen, en relació a l'exigència o no de justificar coneixements de llengua catalana.

De les 49 categories que hi ha en els processos de consolidació de llocs de feina en l'àmbit de la Sanitat pública, 34 tendran requisit lingüístic i 15 es mantenen sense exigència de capacitació lingüística.

En llocs de feina, les dades són de les 2.238 places de metges i infermers, un poc més de 1.800 són amb requisit i la resta, prop de 400 queden exempts.

En percentatges, una mica més del 80% de les places requereixen coneixement de llengua català.

Llabrés va puntualitzar, a més a més, que algunes de les places que no demanen requisit, seran ocupades per persones que sí que tenen coneixements de català.

El directiu de l'OCB va valorar positivament la rectificació del Govern, tot i que remarcà que no és una solució que satisfaci plenament les expectatives de l'Entitat i va considerar que les excepcions s'haurien pogut afinar més si en comptes de fer-se per categories, s'hagués fet per llocs de feina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa dervers d'un any
El A2 o B1 es muy fácil tanto drama con esto ,no te están pidiendo un doctorado de microbiología.
Valoració:0menosmas
Per S'ha de canviar la llei, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, gairebé tots, quan es preparava i es va aprovar la llei que permet les exempcions i no vàrem fer la pressió adequada que, òbviament, no hauria d'haver estat com la que s'ha fet ara corrents i a mitges, o sigui, malament; ja que encara n'hi haurà, d'exempcions mal aplicades.
Valoració:2menosmas
Per Retrocés, fa dervers d'un any
Una presa de pèl. Ara resulta que ens hem de conformar perquè només retrocedim un 20%. Això suposant que als que gaudiran de moratòria d'aquí a dos anys els examinin. Els responsables de la política lingüística d'aquest vergonyós Govern fa estona que ja haurien d'haver dimitit.
Valoració:3menosmas
Per Crear problemes a on no en jo havia, fa dervers d'un any
El que jo pens és que si ara regalen les places a aquests metges de fora, que ténen intel.ligència per ser neuròlegs, cardiòlegs, ginecòlegs, oftalmòlegs, etc, però que posen excuses a l'hora d'aprendre Català, perque diuen que és molt difícil, tota la plantilla estarà ocupada per aquests colons menyspreadors de la nostra cultura i de la nostra gent. I quan d'aqui no res, els metges nostros formats aquí, tenguin les seves especialitats acabades, aquests sanitaris forasters que ens han duit més problemes que no solucions, els hauran robat les places i ells se'n hauràn de seguir anant a l'estranger, ben igual que fan els altres metges nostros que han estudiat a la Península.
I tot, per mor dela escàndols i de les mentides dels gonelles i dels neofeixistes, que no utilitzen la sanitat pública perque ténen segurs privats i no ho saben, però que alimenten les protestes injustes i que fan renou, només per desestabilitzar i crear confusió entre els ciutadans.I rematen els aldarulls oferint solucions i fent promeses que no compliran, perque com ja és tradició en les dretes, ells no compleixen mai les seves promeses electorals.
Valoració:7menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
Vaja ja surt el expert de tot el «Vilavoxero» el que es lamentable i vergonyós es que no sàpiga llegir, i no sàpiga raonar, Sap fer contes sencills com els que s'expliquen al article? ho poso molt en dubta just sap mentir, escampar odi, muntar bronques estúpides i demostrar la seva catalanofòbia. Miri vostè un iguale't als d'ultradreta Neandertal, ja ho va intentar i sortirem al carrer mes de 100.000 persones, i si, hi havia molts de metges, infermers, tècnics sanitaris, i així li va anar al President mes oiós que hem tingut aquí, i si fa falta tornarem a sortir. No oblidi que els catalanòfobes duen més de 300 anys intentant acabar amb la nostra llengua cultura i tradicions, i dues mes de 300 anys anant de fracàs en fracàs i pegant amb ses banyes per sa paret. Els que no els hi agrada doncs ho hauran de seguir escoltant o també tenen una segona solució hi ha moltes altres bandes on no escoltaran català i podran escriuré i parlar el castellà, en que en realitat la gran majoria el destrossa, ben igual que poden fer aquí, i tenen moltes altres bandes a on no es parla català.i segur que seran mes feliços. Doncs si estan tan a disgust hem demano que fan aquí? i no hem surti amb tenim dret a estar aquí, cosa ben cert i que jo respecto i defenso. Ara be, no tenen cap dret a dejectar la nostra llengua cultura i tradicions de ca nostra que els hi ha donat taulada i pa i els ha tret de la fam que la gran majoria passava a la seva terra. això just es propi d'estúpids, ignorants i gentola que es creu en dret a obligar-nos a que renunciem a les nostres senyes identitàries. Genteta com vostè sobra, o es un ignorant gonella o es un inadaptat, lo que deixa clar el seu tarannà.
Valoració:6menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any
El que fas tu, si que és lamentable i vergonyós, multinik Carlos Villalta.
Valoració:6menosmas
Per GSS, fa dervers d'un any
De puta pena. Entenc el Pepsoe pero els suposats nacionalistes a encalentir cadires. Ningú es davalla de s'ase voreu a ses properes eleccions hostia ben assegurada
Valoració:3menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Lamentable, vergonzoso.
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente